fbpx
NaslovnicaCrna GoraSlabljenje širenja evropskih vrijednosti moglo bi dovesti do nestabilnosti

Slabljenje širenja evropskih vrijednosti moglo bi dovesti do nestabilnosti

Podgorica, (MINA) – Neizvijesnost na putu proširenja Evropske unije i dodatno slabljenje širenja evropskih vrijednosti moglo bi dovesti do nestabilnosti regiona, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović,

On, na poziv predsjednika Evropskog parlamenta Davida Marie Sasolija učestvuje u Briselu na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa čelnicima parlamenata Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova.

Otvarajući skup, Sasoli je naglasio da je politika proširenja oduvijek bila strateško opredjeljenje Evropske unije, a da sadašnji trenutak zahtijeva snažniju ulogu nacionalnih parlamenata i dalje unaprjeđenje saradnje u očekivanim evropskim procesima.

„Ovo je jedinstvena prilika da na početku mandata dogovorimo naše konkretne korake kako bismo ostvarili očekivanja građana,“ zaključio je Sasoli.

Brajović je rekao da Crna Gora cijeni što se Evropski parlament sa Sasoslijem na čelu, glasno usprotivio dovođenju u pitanje dalje politike proširenja za zemlje Jugoistočne Evrope.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Pristupanje EU ključno za budućnost Jadransko-jonskog regiona

Podgorica, (MINA) - Regionalna saradnja, integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) i...