fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaradnja Vlade i Glavnog grada donosi brojne koristi građanima

Saradnja Vlade i Glavnog grada donosi brojne koristi građanima

Podgorica, (MINA) – Uspješna saradnja i sinergija Vlade i Glavnog grada na razvojnim projektima donosi građanima brojne koristi, ocijenio je premijer Duško Marković na sastanku sa delegacijom Podgorice, koju je predvodio gradonačelnik Ivan Vuković.

Marković je građanima i rukovodstvu Podgorice čestitao 19. decembar, Dan Glavnog grada.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, ocijenio da puna suglasnost u prioritetima razvoja, uspješna saradnja i sinergija Vlade i najvećeg crnogorskog grada na razvojnim projektima donosi građanima brojne koristi.

„Posebno sam zadovoljan što vidim, kao i juče u Tivtu, da i Glavni grad planira i realizuje i projekte i sadržaje koji čine život građana kvalitetnijim i sadržajnijim. Vlada će nastaviti da podržava te projekte“, poručio je Marković.

Marković i Vuković ocijenili su uspješnim projekte koji su u pripremi ili u toku, poput Zapadne obilaznice, Bulevara u Donjoj Gorici, druge faze bulevara prema Tuzima, istočne tribine Gradskog stadiona.

Vuković je kazao da se, zahvaljujući uspješnoj ekonomskoj politici Vlade i njenoj podršci projektima lokalnih zajednica, nikada ovoliko nije gradilo širom Crne Gore.

On je ocijenio da je često problem da građevinska operativa zadovolji brojne zahtjeve i projekte.

„Mi to koristimo da do kraja uobličimo sliku o Podgorici kao modernom gradu razvoja“, kazao je Vuković.

On je informisao premijera da svi kontakti ukazuju da građani vide i osjećaju da se lokalna uprava približila njima i da je u sve većoj mjeri njihov servis.

Na sastanku je zaključeno da će Vlada i Glavni grad intenzivirati saradnju posebno na projektima biznis zona, gdje se očekuje otvaranje brojnih novih radnih mjesta, kao i na projektima koji se tiču zaštite životne sredine.

Marković i Vuković saglasili su se o potrebi daljeg unapređenja saobaraćaja u Podgorici.

„Premijer je ukazao na mogućnost da u dio novca koji bude pripao Glavnom gradu od koncesije na aerodrome bude iskorišćen za sistemsko rješavanje izazova gradskog i prigradskog prevoza“, dodaje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Auto-putem od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila. Prema...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu