fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazgovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti

Razgovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti


Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je za dijalog sa opozicijom i unapređenje izbornog zakonodavstva, ali razgovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti kazao je, u Miloš Nikolić, poslanik DPS-a.

Nikolić je rekao Pobjedi da je DPS spremna da unapređuje izborno zakonodavstvo i radi na svim segmentima od značaja za društvo i da nađe sa opozicijom zajednička rješenja.

“Međutim, razgovora ili eventualnog dogovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti. Kao što samjrekao ranije, odluke o tehničkoj vladi neće biti”, kazao je Nikolić.

On smatra da je smatra produženje roka Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva do 18. decembra, dobra odluka.

Nikolić je ocijenio da da u tom roku Odbor može izaći sa određenim rješenjima oko kojih će postojati konsenzus.

“Najvažnije je da dijalog postoji, radimo na određenim rješenjima. Čvrsto vjerujem da može doći do dogovora između svih aktera koji učestvuju u radu”, rekao je Nikolić.

Na pitanje kako komentariše najavu Demokratskog fronta (DF) da će krenuti u nove proteste, Nikolić je kazao da to vidi kao iznuđen potez kako bi se izborili za lidersko mjesto u opoziciji.

“Nakon odbijanja da se uključe u rad Odbora, DF je pretrpio izvjesnu političku štetu i ovo je jedan od načina kojim to pokušavaju da saniraju. Dakle, u pitanju je običan politički marketing koji neće završiti bilo kakvim rezultatima”, ocijenio je Nikolić.

Najčitanije