fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotvrđena optužnica protiv Veljovića

Potvrđena optužnica protiv Veljovića

Podgorica, (MINA) – Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

To je Agenciji MINA potvrdila samostalna savjetnica tog suda Marija Raković.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je 23. januara Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv Veljovića i još 14 osoba, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.

Iz SDT-a su ranije saopštili da iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni A.M. 2018. godine stvorio kriminalnu organizaciju koja je djelovala u Crnoj Gori, a čiji su članovi postali Veljović i drugi okrivljeni, sa ciljem bavljenja krijumčarenjem cigareta iz Slobodne carinske zone Luke Bar i pranjem novca.

Kako su naveli, u izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je Veljović zloupotrijebio službeni položaj.

„Tako što je, između ostalog, organizatoru kriminalne organizacije putem kriptovane komunikacije saopštavao podatke pribavljene obavljanjem policijskih poslova, a koji se odnose na planiranje izvršenja dokazne radnje pretresanja od strane policije, prema jednom članu kriminalne organizacije“, kazali su ranije iz SDT-a.

Veljović je uhapšen 24. jula prošle godine na Žabljaku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...