fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilošević traži da ga izruče Crnoj Gori

Milošević traži da ga izruče Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Podgoričanin Mario Milošević, koji je uhapšen u Prištini po crnogorskoj potjernici zbog optužbe da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, tražio je da odmah bude izručen Crnoj Gori.

Miloševićev branilac na Kosovu i Metohiji, advokat Arsim Biljali, kazao je za Dan da se Milošević u Kosovu tereti za tri krivična djela, i to nedozvoljeno posjedovanje oružja, 25 grama marihuane i falsifikovanje dokumenata.

Biljali je rekao i da je Milošević pred tamošnjim pravosudnim organima priznao krivicu za sva tri krivična djela, tražeći momentalno izručenje.

“Čekamo da mu se izrekne kazna za djela koja je priznao, nakon čega će odlučiti o njegovom zahtjevu da odmah bude izručen Crnoj Gori”, saopštio je Biljali.

On je pojasnio da je Milošević zahtijevao da već sljedeći dan nakon izricanja kazne bude sproveden u Crnu Goru.

Advokat je istakao i da se protiv Miloševića na Kosovu ne vodi nijedan drugi postupak, pa čak ni zbog pokušaja bjekstva iz zatvora.

Milošević se potražuje i zbog postupka u kojem je optužen za otmicu. Nedavno je iz policije i tužilaštva saopšteno da je Milošević označen kao član kriminalne grupe koja je osumničena za ubistvo vlasnika podgoričke diskoteke “Beagl” Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Povodom posljednjih optužbi, Milošević je redakciji medijima uputio pismo u kojem je tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom Kruščića i ranjavanjem Lakić.

Najčitanije