fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Dogovor DPS-a i Demokrata nož u leđa opoziciji

Mandić: Dogovor DPS-a i Demokrata nož u leđa opoziciji

Podgorica, (MINA) – Dogovor Demokrtatske partije socijalista (DPS) i Demokrata o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva velika je pomoć za vladajuću partiju, a nož u leđa opoziciji, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

On je u intervjuu za pobjedu rekao da to ne treba da obeshrabri opoziciju, i da zahtjevi ostaju isti.

“Nema dogovora o izbornim uslovima bez tehničke vlade, bez izmjena i dopuna Ustava kojima bi se regulisao status i ravnopravnost srpskog naroda i bez popravljanja položaja Srpske pravoslavne crkve”, istakao je Mandić.

Ukoliko vlast i njihovi novi partneri i dalje bude pokazivali nespremnost da se dođe do uslova za fer izbore, onda su, kako je kazao, u igri razni modeli opozicionog odgovora, od protesta do bojkota izbora.

Mandić je dodao da je važno konstatovati da su svi poslanici DPS glasali za sporazum i dogovor sa Demokratama, a da ga je podržao samo jedan poslanik opozicije.

“Možda je to najbolji pokazatelj šta opoziciona javnost misli o potezu Demokrata koji su se iza leđa opozicije dogovarali sa DPS i tim dogovorom značajno pomogli kriminalnom režimu da malo stane na noge nakon niza afera koji ga potresaju”, rekao je Mandić.

Demokrate se, smatra on, nalaze u teškom, možda i nepremostivom problemu da sad nekoga ponovo ubijede da su dosljedna opozicija, da objasne zašto su odustali od dogovora sa opozicijom i odlučili se na partnerstvo i dogovor sa DPS-om.

Mandić je kazao da ne zna šta je Demokrate opredijelilo da krenu putem saradnje sa režimom, “a koliko juče su se zaklinjali da se to nikad neće desiti, i da sa njima prave bilo kakve dogovore”.

Prema njegovim riječima, nema sumnje da su svi potezi u vezi izbornog zakonodavstva, odbora, njegovog sastava, koordinirani između DPS i Demokrata.

“Posebno je to očigledno u slučaju poslanika Aleksandra Damjanovića, jer je glasovima DPS-a mjesto u odboru pripalo Demokratama umjesto Posebnom klubu poslanika. A vrhunac licemjerja je tvrdnja Demokrata da Posebni klub nije opozicioni, čime su pokušali da uvrijede kolege”, naveo je Mandić.

On je ocijenio da je vlast u Budvi stabilna i funkcionalna, na zadovoljstvo građana Budve, a najviše zahvaljujući DF-u.

“Neko bi možda htio preko Budve da se obračunava sa vrhom DF-a, ali ipak je to za sve koji se odluče na takvu avanturu preveliki zalogaj. Svi koji se na taj način obračunavaju sa nama priželjkuju vjerovatno drugačije aranžmane u sadašnjoj koaliciji ili eventualno neke druge koalicione partnere”, rekao je Mandić.

Najčitanije

Vasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice Vasilije Bojović, osvojio...