fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Građani očekuju što brži rasplet situacije

Đurović: Građani očekuju što brži rasplet situacije

Podgorica, (MINA) – Održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rešenje za crnogorsku privredu i građane Crne Gore, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je kazao da će, ukoliko ubrzo ne budu imali jasnu podršku za evropsku vladu, biti prinuđeni da mandatar Dritan Abazović vrati mandat i da se ide na nove izbore gdje bi, kako je naveo, svi koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost prema građanima i privredi.

„U situaciji agresije Rusije na Ukrajinu, enormnog rasta cijena gotovo svih proizvoda i namirnica i važnosti predstojeće turističke sezone održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rešenje za crnogorsku privredu i građane“, rekao je Đurović.

Kako je naveo, URA je ponudila evropsku vladu kao prelazno rešenje dok se situacija ne stabilizuje i na taj način garantovala građanima i privredi stabilnost.

„Ovo je vrijeme za donošenje teških, ali i mudrih odluka“, poručio je Đurović.

Prema njegovim riječima, svako kalkulisanje sa partijskim interesima znači zanemarivanje državnih interesa i toga moraju biti svjesni svi akteri na političkoj sceni Crne Gore.

Đurović je kazao da su URA i Abazović uradili sve što su mogli kako bi se konstituisala nova, evropska vlada, koja bi nastavila evropski put Crne Gore.

„Naša privreda, građani i građanke očekuju što brži rasplet ove situacije jer život ne može da čeka“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije