fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoU najkraćem roku zakazati sjednicu Savjeta i izabrati novog NGŠ

U najkraćem roku zakazati sjednicu Savjeta i izabrati novog NGŠ


Podgorica, (MINA) – Ministar odbrane Dragan Krapović apelovao je danas da u najkraćem roku bude zakazana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost i donese odluka o razrješenju od dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Zorana Lazarevića.

Krapović je kazao da je u nekoliko navrata, upozoravao da sektor odbrane i Vojska Crne Gore (VCG) ne treba da trpe dnevnu politiku i da ne treba preko sistema odbrane voditi kampanju za lokalne izbore.

“Ukoliko je bilo šta vezano za cijeli ovaj postupak, i bilo nejasno, vjerujem da je gestom brigadnog generala Zorana Lazarevića stavljena tačka na sve dileme i eventualna nerazumijevanja”, rekao je Krapović.

Vijesti su prije dva dana, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavile da je Lazarević uputio šefu države i predsjedavajućem Savjetu Jakovu Milatoviću zahtjev da “prihvati i potpiše” odluku o njegovom razrješenju sa čela VCG, koje je krajem avgusta predložio Krapović.

Krapović je rekao da pozdravlja gest odgovornosti Lazarevića i da je sada hitno potrebna ozbiljnost i odgovornost nadležnih, apelujući da sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost bude zakazana u najkraćem mogućem roku i da se na njoj donese odluka o razrješenju od dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba.

“Kao i da se nakon toga donese odluka o postavljenju novog načelnika Generalštaba VCG i time obezbijedi nesmetano funkcionisanje Vojske i obezbjedi kontinuitet i funkcionalan lanac komandovanja”, kazao je Krapović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije