fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 106 novooboljelih

Preminule dvije osobe, 106 novooboljelih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 106 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 1.592 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 38, Nikšića 13, Bara 12, Herceg Novog i Tivta po osam, Kotora šest, Budve i Ulcinja po četiri, iz Bijelog Polja i sa Cetinja po tri, iz Berana i Rožaja po dva i iz Danilovgrada, Plužina i Pljevalja po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 6,47 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID infekcijom kod pacijenta iz Nikšića i Tuzi. Među preminulima mlađi je imao 63 godina, a stariji 86 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.695.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 110 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 667.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 231.719.

U Podgorici je trenutno aktivno 225 slučajeva infekcije, u Baru 84, Nikšiću 53, Kotoru 46, Pljevljima 40, Budvi i Herceg Novom po 31, Ulcinju 30, Bijelom Polju 27, Tivtu 26, Rožajama i Beranama po 15, na Cetinju 13.

U Danilovgradu je aktivno sedam slučajeva koronavirusa, u Andrijevici šest, Kolašinu pet, Tuzima četiri, u Plavu i na Žabljaku po dva i u Šavniku, Plužinama, Gusinju, Mojkovcu i Petnjici po jedan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije