fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoCGES donirao računarsku opremu bolnici Dobrota

CGES donirao računarsku opremu bolnici Dobrota

Podgorica, (MINA) – Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) donirao je sedam računara i multifunkcionalni štampač Specijalnoj bolnici za psihijatriju „Dobrota” u Kotoru.

Kako je saopšteno iz CGES-a, direktor te zdravstvene ustanove Aleksandar Mačić rekao je da će taj vrijedan i značajan poklon unaprijediti dalji rad bolnice.

Mačić je istakao da se nada da će primjerom CGES-a krenuti i drugi donatori i da će se u pružanju pomoći rukovoditi potrebama bolnice.

„Veoma sam im zahvalan, a biće zahvalni i svi naši pacijenti i zaposleni, jer je donacija računarske opreme veoma značajna za unapređenje terapijskih tehnika i opšteg života i rada u bolnici“, kazao je Mačić.

Kako je saopšteno, donaciju je uručio direktor Sektora za razvoj i investicije Dragan Perunović.

On je ocijenio da je to još jedan od pokazatelja u kojoj mjeri kompanija ulaže i brine o zdravstvenom sistemu u Crnoj Gori.

„Kao kompanija koja je prepoznata da gradi velike energetske infrastrukturne objekte, koji, naravno, nose svoje benefite, ali i utiču na lokalne zajednice, mi se trudimo da prepoznamo i njihove potrebe i interese investirajući u mnoge društveno korisne projekte“, rekao je Perunović.

On je kazao da CGES želi da svojim primjerom podstakne i druge kompanije i pojedince da, naročito u vremenu pandemije, shvate značaj zdravstvenog sistema.

Kako je naveo, ulaganja u zdravstvo nikada nije previše.

„CGES će nastaviti da pomaže zajednici u kojoj posluje, pokazujući na taj način da ima senzibiliteta prema onima kojima je pomoć najpotrebnija“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije