fbpx
NaslovnicaCrna GoraDNP: Milović zaslužuje da bude smijenjen

DNP: Milović zaslužuje da bude smijenjen

Podgorica, (MINA) – Ministar pravde Andrej Milović, zbog izjave o brzopletosti i nedržavotvornosti ideje za glasanje o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu, zaslužuje da bude smijenjen, saopštili su iz Demokratske narodne partije (DNP).

Milović je kazao da bi Crna Gora trebalo da se vodi sopstvenim i interesima svojih građana i evropskog puta, a ne neke druge države, dodajući da bi glasanje o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu bio brzoplet i nedržavotvoran potez.

Iz DNP-a su u reagovanju naveli da su uvjereni da premijer Milojko Spajić neće smijeniti Milovića zbog njegovog „skandaloznog“ stava o Jasenovcu i pozvali su nadležne organe Srbije i Republike Srpske da Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju.

„I ne samo Miloviću, nego svima koji podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu“, kaže se u reagovanju DNP-a.

Prema njihovim riječima, za takve individue nema veće kazne od zabrane ulaska u Srbiju, ali i isključenja iz crkve.

„Jer svi treba da budu svjesni kad bace kamen genocidnosti na srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu, onda moraju da znaju da će im biti uzvraćeno i od naroda i od crkve“, navodi se u reagovanju.

Iz DNP-a su rekli da Milović zaslužuje koliko danas da bude smijenjen, zbog izjave o brzopletosti i nedržavotvornosti ideje za glasanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

„Na stranu što je to ideja i inicijativa Spajića i poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad, koji je istu i napisao, mnogo je ozbiljnije Milovićevo negiranje i nipodaštavanje genocida počinjenog nad preko 700 hiljada Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac“, kaže se u reagovanju.

Iz DNP-a su rekli da je, „sudeći po Milovićevoj ekspertizi, počinjeni zločin u Srebrenici mnogo veći i strašniji od genocida u Jasenovcu i čitavoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) gdje su sistematski uništavani Srbi, Jevreji i Romi“.

„Finalno rješenje u NDH je bilo zasnovano na sljedeći način: 1/3 Srba ubiti, 1/3 Srba protjerati, a 1/3 Srba pokatoličiti“, kaže se u reagovanju DNP-a.

Navodi se da je taj „genocidni model“ NDH počeo da se primjenjuje prvi u pokorenoj Evropi, jer je do genocida u Babijem Jaru, koji predstavlja uvod u Holokaust nad Jevrejima, došlo krajem septembra 1941. godine.

„Naravno, i ovaj bivši Srbin iz Kuča (Andrej Milović), poznat po svojim vezama sa OKG i BIL licima, o čemu je javnost upoznao i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, minimizira i povređuje sjećanje na stradanje srpskog naroda u NDH“, rekli su iz DNP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije