fbpx
NaslovnicaCrna GoraBogdanović: Milatovića 2. aprila čeka ubjedljiv poraz

Bogdanović: Milatovića 2. aprila čeka ubjedljiv poraz

Podgorica, (MINA) – Predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića u drugom krugu izbora čeka ubjedljiv poraz, nakon čega će imati dovoljno vremena da osmišljava buduće korake sa ostatkom konzervativnih i destruktivnih partnerskih političkih struktura, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović rekao je da se Milatović, uz očekivanu gomilu neistina, kakve već duže saopštava u Crnoj Gori, proteklih dana obratio i auditorijumu u susjedstvu.

“Osvjedočenim ekstremima, nacionalistima i ruskim pionima koji od nedjelje veličaju njegov izborni rezultat, valjda u namjeri da izmišljotinama i mitovima impresionira jedine koji su tamo oduševljeni njime”, naveo je Bogdanović u video izjavi.

On je kazao da o tome da za 30 godina nije urađeno ništa kredibilno, Milatović može govoriti samo dijelu javnosti u susjednoj državi, koji je nacionalno obojen i koji ne može preboljeti nezavisnost Crne Gore.

“Jer, šta je onda kredibilno ako nije upravo ta obnova nezavisnosti, čuvanje mira u Crnoj Gori u najtežim vremenima, implementacija građanskog koncepta, pristupanje NATO-u, dovođenje države do statusa lidera u evropskim integracijama – što je urušila upravo Vlada u kojoj je bio Milatović”, naveo je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, o Milatoviću i o tome u kojoj mjeri zaista baštini građansku politiku, najbolje govori to što je u svim sredinama u kojima žive manje brojni narodi doživio debakl.

Bogdanović je kazao da Milatovića u tim sredima još veći debakl čega u drugom krugu izbora, 2. aprila.

“Od toga je jedino znakovitije to što Milatovića podržavaju sve konzervativne strukture u Crnoj Gori – kao i one najsitnije proruske stranke, koje su mu već zdušno pružile podršku”, dodao je Bogdanović.

On je naveo da o znanju Milatovića i uspjesima “najgore Vlade u istoriji u kojoj je bio apostol najbolje govori danas katastrofalna situacija sa ljekovima i stanjem u zdravstvu, koja je direktan proizvod njihovog programa nastalog na stranoj adresi”.

“Zato, neka Milatović ne zavarava javnost, ali ni sebe – 2. aprila čeka ga ubjedljiv poraz, pa će onda imati dovoljno vremena da osmišljava buduće zajedničke korake sa ostatkom konzervativnih i destruktivnih partnerskih političkih struktura”, zaključio je Bogdanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije