fbpx
NaslovnicaMina SportNa Njegušima 70 sportskih vozača

Na Njegušima 70 sportskih vozača

Podgorica, (MINA) – Najbolji crnogorski automobilisti i gosti iz inostranstva takmičiće se na Međunarodnoj brdskoj auto trci, koja će sjutra biti vožena na stazi Njeguši – Bukovica.

Staza trke dugačka je 3,3 kilometra i nalazi se na nadmorskoj visini od 421 metar.

Trka ce biti bodovana za šampionat Crne Gore i Kup Lovćena.

Predsjednik Auto moto karting kluba Lovćen rejsing tima, Igor Kapičić, očekuje interesantno takmičenje na stazi na kojoj su, kako je kazao, prošle godine odlično organizovali prvu trku i zaslužili čestitke svih učesnika.

“Staza je besprekorno pripremljena, sve smo uradili da brže vožnje svih takmičara budu maksimalno bezbjedne. Sigurni smo da će današnje treninge, a i sjutrasnju trku, pratiti veliki broj ljubitelja automobilizma”, kazao je Kapičić.

Učestvovaće, osim crnogorskih automobilista, sportski vozači iz Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Organizatori manifestacije, AMKK Lovćen rejsing tim i Auto i karting savez Crne Gore, najavili su da će na Njegušima nastupiti prototipovi Formula, koje ce voziti Mađar Laslo Saz i Ivan Subotić iz Risna.

Subotić je takmičar pljevaljskog AP Sporta, kluba koji je bio ekipni pobjednik dosadašnje tri trke crnogorskog prvenstva u Šavniku, Kotoru i na Memorijalu “Milinko- Mišo Janković” u Kolašinu.

Njima će rival biti veteran iz Podgorice Tihomir Aćimić.

Očekuje se novi “okršaj” Pljevljaka, koje predvode Baćko Vujović, Mile Malović, Dragan Dragojević, Miloš Borilović i Kotorana, čije su uzdanice Milan Jakšić, Goran Vučković, Dušan Tujković, Željko Radonjić, Božidar Jablan, Damjan Perovic.

Izostaće Vasilije Jakšić jer njegov Hjundai nije spreman.

Za visok pllasman boriće se i predstavnici kluba Podi predvođeni Veljkom Stanišicem i Jovanom Perunovićem, koga ceka velika borba u klasi sa Lukom Špadijerom iz Lovćena.

Nedjeljna prva bodovna trka počeće u 11, a staza će biti zatvorena za saobraćaj sat ranije.

Za subotu zakazana su dva zvanična treninga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...