fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorske rukometašice poražene od Hrvatske

Crnogorske rukometašice poražene od Hrvatske

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Prelogu, u kontrolnom meču, od Hrvatske 23:21.

Crnogorske rukometašice su na debiju nove selektorke, Suzane Lazović odlično odigrale prvo poluvrijeme i nakon 30 minuta imale su tri gola prednosti (12:9).

U nastavku više rotacija u crnogorskom sastavu i poraz od domaćina koji se takođe, priprema za EHF Euro 2024 koji počinje 28. novembra.

Duel, koji je bio prva utakmica za “lavice” nakon više od šest mjeseci, pamtiće se po povratku u nacionalni tim Đurđine Jauković koja je zaigrala nakon skoro dvije godine i postigla pet golova.

U dresu sa državnim grbom nakon godinu ponovo je zaigrala kapitenka Milena Raičević i postigla tri gola.

Da će Crna Gora na predstojećem Evropskom prvenstvu imati znatno širu rotaciju na bekovskim pozicijama nego što je to bio slučaj na aprilskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu pokazalo je i odlično izdanje desnog beka Katarine Džaferović koja je četiri puta zatresla mrežu rivala.

I Tatjana Brnović je postigla četiri, dok su se u strijelce još upisale Dijana Mugoša, Nina Bulatović, Anastasija Marsenić, Andrijana Tatar i Matea Pletikosić.

Armel Atingre je branila u prvom poluvremenu i bila sjajna sa 11 odbrana, dok je Marina Rajčić u nastavku upisala dvije intervencije.

Od igračica koje su bile u protokolu priliku nijesu dobile samo Ivana Godeč i Nikolina Marković.

Crnogorska reprezentacija je povela 3:0, a tri puta imala je četiri gola prednosti (6:2, 10:6, 12:8) u prvom poluvremenu.

Domaćin je izjednačio u 37. minutu (13:13), a posljednji put Crna Gora je došla do vođstva u 44. minutu, kada je Bulatović pogodila za 16:15.

Izabranice selektorke Suzane Lazović su u Prelogu imale odličnu, ne i jedinu provjeru pred učešće na Evropskom prvenstvu, jer će uoči premijernog meča u Debrecinu protiv Srbije 29. novembra, odmjeriti snage i protiv Slovenije.

Rivali u grupnoj fazi na EHF Euro 2024 su još Rumunija i Češka. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Marjan Sarec

Šarec: Pred Crnom Gorom dug put, članstvo do 2028. nije nemoguće

Podgorica, (MINA) - Pred Crnom Gorom je dug put u evropskim integracijama i biće...