fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalČeferin: Samo evropski klubovi u Uefinim takmičenjima

Čeferin: Samo evropski klubovi u Uefinim takmičenjima

Podgorica, (MINA) – Samo evropski klubovi mogu da igraju u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencije, kazao je predsednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin.

Čeferin je, komentarišući zainteresovanost timova iz Saudijske Arabije za učešće u elitnom evropskom klupskom takmičenju, kazao da ne misli da je novac Saudijske Arabije prijetnja evropskom fudbalu.

“Imali smo slične primjere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te države su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gdje drugdje, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača”, rekao je Čeferin za francuski sportski list Ekip.

On je istakao da bogate ponude klubova iz Saudijske Arabije i odlasci igrača iz najboljih ekipa neće uticati na kvalitet evropskog fudbala.

“Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Holand ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne vjerujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja”, naveo je Čeferin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto-putem od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila. Prema...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu