fbpx
NaslovnicaMina SportKalezić pobjedom protiv Đukića preuzeo vođstvo

Kalezić pobjedom protiv Đukića preuzeo vođstvo

Podgorica, (MINA) – Crnogorski reprezentativac Blažo Kalezić osamio se na vrhu table nakon pet odigrarnih kola na 72. šampionatu Crne Gore u šahu.

Kalezić je u petom kolu savladao zvaničnog šampiona, Nikolu Đukića, dok je u četvrtom slavio protiv mladog Andreja Šukovića.

“Kalezić je, u svojoj omiljenoj, Alapinovoj varijanti sicilijanske odbrane, iskoristio nepreciznosti Đukića u veoma oštroj poziciji i stekao prednost, koju je sigurnom igrom pretvorio u pobjedu”, piše u saopštenju Šahovskog saveza.

Na pola poena iza Kalezića su Jovan Milović i Luka Drašković.

Milović, koji je predsjednik Šahovskog saveza, savladao je u četvrtom Mila Pobora, da bi u petom kolu FIDE majstor iz Bara, Miloš Pečurica morao da prizna poraz pred neodbranjivim matnim prijetnjama.

Drašković je uspio, u četvrtom kolu, da savlada Predraga Nikača u izuzetno neizvjesnoj partiji, da bi u petom kolu remizirao sa Aleksandrom Tomićem nakon obostrano korektne igre.

Nikač se nakon poraza oporavio i pobjedom nad Andrejom Šukoviće pridružio, Đukiću i Tomiću, u grupi igrača sa 3,5 poena, koliko su skupili i velemajstor Dragiša Blagojević i internacionalni majstor Bogdan Podlesnik.

Blagojević je u četvrtom kolu remizirao sa Đukićem, dok je Podlesnik remizirao sa Pečuricom, u petom kolu njihov međusobni duel je završen podjelom poena.

Velemajstor Nebojša Nikčević je treći put uzastopno trijumfovao i sa 3,5 poena se vratio u gornji dio tabele.

Šesto kolo je na programu sjutra u 16 sati i 30 mi nuta i očekuju se direktni dueli igrača iz gornjeg dijela tabele.

Najčitanije