fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSZavršen Ocean Lava Montenegro – u Kotoru se uprkos kiši takmičilo oko...

Završen Ocean Lava Montenegro – u Kotoru se uprkos kiši takmičilo oko 500 triatlonaca iz 44 zemlje

Za vikend je u Kotoru uspješno održana sedma triatlon trka Ocean Lava Montenegro, u organizaciji Multisport akademije Majer pod pokroviteljstvon Turističke organizacije Kotor. Ove godine trka je okupila oko 500 takmičara iz 44 zemlje. Ni kiša nije omela dobro uigrani tim organizatora i nije uticala na entuzijazam predanih sportista.

„Preponosni smo na kompletan tim, više od 400 ljudi je učestvovalo u organizaciji. Zaista nevjerovatna podrška svih službi počev od Uprave policije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Službe zaštite i spašavanja, Crvenog krsta, spasilaca na vodi, skoro 200 volontera. Apsolutno svi na svojim pozicijama, iako nas vrijeme nije poslužilo. Sedam godina smo se pripremali i bili spremni za ovakav dan. Svi su bezbjedni i sigurni, što je najbitnije. Fešta u Kotoru je trajala dok svi učesnici nisu završili ovu trku. Zaista jedan fantastičan dan“, istakao je glavni organizator triatlona, Igor Majer.

Pobjedu na sedmom izdanju Ocean Lava Montenegro u olimpijskoj distanci odnio je Moldavac, Gaetan Fetaud kojeg loše vrijeme nije omelo u namjeri da obori dosadašnji redord ove trke. Fetaud je cijelu trku odradio za rekordnih dva sata i 17 minuta.

„Ovo je sjajna trka, po prvi put sam u Crnoj Gori, jako sam srećan što sam došao ovdje i pobjedio. Vrijeme nije sjajno, ali se osjećam dobro, bezbjednost je bila na visokom nivou, odlična staza, more je bilo hladno, ali i to je Kotor”, kazao je Moldavac.

Zahvalio se organizatorima na pozivu i istakao da će se rado vratiti i naredne godine. Drugoplasirani, Željko Cota, iz Triatlon kluba Dubrovnik takođe je siguran da će se vratiti i naredne godine.

„Ovo mi je prvi put na trci, u Dubrovniku sam, tako da mi je blizu. Dobro odrađena trka, svaka čast pobjedniku, jako dobro me je gurao da i ja budem što bolji“, kazao je Cota.

Dubrovčanin je trku završio za dva sata i 25 minuta, dok je tri minuta nakon njega na cilj stigao i predstavnik Irske, Martin Anderson.  Ističe da mu vremenske neprilike nisu smetale jer ga podsjećaju na Edinburg odakle i dolazi.

„Ovo mi je prvi triatlon u životu, tako da sam oduševljen. Stvarno mi se sviđa, prelijep grad, predivna staza“, rekao je Anderson.

Sjajni rezultati su ostvareni i u kategoriji žena, a prva je na cilj stigla Gessica Benedetti koja je cijelu trku završila za tri sata i osam minuta.

Zadovoljstvo što su sedmu godinu zaredom pokrovitelji ove manifestacije izrazili su i predstavnici Turističke organizacije Kotor, te su najavili da će nastaviti sa ulaganjima u sportski turizam u Kotoru.

„Ovo je jedna od najznačajnijih trka koju organizujemo i okuplja stotine takmičara iz cijelog svijeta. Dan je lijepo protekao, uprkos lošem vremenu, ali tu je pozitivan sportski duh koji mi baštinimo, bilo u ulozi volontera ili predstavnika TO. Aktivni turizam nam je vrlo važan segmenat i u tom smislu smo se pripremili za ovu sezonu. Očistili smo i markirali 10 staza u našoj opštini, te možemo reći da spremno dočekujemo sezonu“, istakla je predstavnica TO Kotor, Vanja Petrović.

Na glavnoj trci u half distanci slavio je Dalibor Vujević iz Hrvatske koji je stazu od 1900m plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja prešao za 4 sata i 17 minuta, na drugom mjestu je bio Tomas Karabinos iz Češke Republike i na trćem mjestu je bio Gergely Nagy iz Madjarske. Kod žena, najbrže dvije takmičarke su bile iz Hrvatske i to Marija Lukina u vremenu 4 sata i 42 minuta, na drugom mjestu Tina Šolja, dok je treće mjesto pripalo takmičarki iz Ukrajine Valentina Sinenka.

Osim Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor, organizaciju sedmog izdanja Ocean Lava Montenegro pomogle su kompanije Crnogorski Telekom, Luštica Bay i The Chedi Hotel, a nemjerljiv doprinos su dali i Lovćen, Coca Cola HBC Crna Gora, Elko Tim, HP Fjord, Dojmi, Kulturni centar Nikola Đurković i mnogi drugi.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije