fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada mjerama iz devedesetih pokazuje kakva je ekonomija države

Vlada mjerama iz devedesetih pokazuje kakva je ekonomija države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Posrnula ekonomija, povampireni nacionalizam i sveopšta situacija u zemlji, dekor je koji podsjeća na povratak u devedesete godine, kada su građani usljed sankcija i inflacije čekali u redu za podjelu osnovnih namirnica, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović kazao je da je Vlada na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja, usvajanjem populističke odluke koja se tiče podjele jestivog ulja socijalno ugroženom stanovništvu, pokazala pravu mjeru ekonomskog stanja Crne Gore i njenih građana.

Prema njegovim riječima, upravo takav potez je slika koja vraća u jedno od najtežih perioda „za koje smo do formiranja ove vlasti mislili da je naša ružna prošlost.“

„Ali posrnula ekonomija, povampireni nacionalizam i sveopšta situacija u zemlji, dekor je koji nas podsjeća na povratak u devedesete godine prošlog vijeka, kada su građani usljed sankcija i inflacije čekali u redu za podjelu osnovnih životnih namirnica“, kazao je Muratović.

On je rekao da pretpostavlja da će se, za razliku od tadašnjeg vremena, podjela ulja građanima vršiti na mnogo sofisticiraniji način, „odnosno kako je to ministar (Jakov) Milatović i najavio, akcijom koju će sprovoditi nadležne državne institucije.“

„Međutim, osim te finese, svakako da suštinske razlike nema, jer ekonomski plan razvoja ne postoji, a Crna Gora je rekorder u Evropi u pogledu ekonomskog pada od 6,4 odsto“, naveo je Muratović.

On je ukazao da cijena goriva neprestano raste.

„Sve životne namirnice su poskupjele, brašno, ulje, najavljeno uvođenje i rast akciza na cigarete, slatkiše, alkoholna i gazirana pića. Građani znaju da je ovakva ekonomska situacija neodrživa, ali i da će egzibicionisti iz sadašnje vlasti njih i Crnu Goru skupo koštati“, rekao je Muratović.

On je kazao da će ova Vlada, kao i period devedesetih godina, „biti prošlost koje se nećemo željeti sjećati, ali čije ćemo posljedice nažalost itekako osjetiti dug perod i nakon nje.“

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...