fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUkidaju letove za Tivat

Ukidaju letove za Tivat

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Ruska nacionalna aviokompanija Aeroflot objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na linijama iz Moskve za Tivat, pišu Vijesti.

Ti letovi su obustavljeni još od sredine marta kada je Nacionalno koordniaciono tijelo (NKT) uvelo privremenu zabranu obavljanja redovnog aviosaobraćaja na crnogorskim aerodromima.

Aviosaobraćaj sa Rusijom ni nakon otvaranja aerodroma u Tivtu i Podgorici krajem maja, nije obnovljen do danas, čak ni nakon što je nedavno NKT ponovno stavilo Rusiju na spisak zemalja čiji državljani mogu ući u Crnu Goru bez zadržavanja u karantinu.

Portal piše da je ruska Vlada spremna da Montenegro Airlinesu (MA) ipak dozvoli da leti na linijama iz Tivta za Moskvu i Sankt Petersburg, ali ni takav epilog nije gotovo nikakvo riješenje za crnogorsku turističku privredu, kojoj je tržište Rusije daleko najveće po broju klijenata, a Rusi su u Crnu Goru do sada gotovo isključivo dolazili avionom.

Aeroflot je inače, uz MA, bio jedini takozvani legacy carrier, odnosno nacionalni avioprevoznik, koji je za Tivat letio čitave godine, a ta kompanija je po broju prevezenih putnika i operacija njenih aviona na ovdašnjim aerodromima, bila i jedan od glavnih poslovnih partnera Aerodroma Crne Gore.

Iz ruske nacionalne aviokompanije zvanično su najavili da će se na liniju iz Moskve za Tivat vratiti tek početkom naredne IATA sezone, krajem marta.

Najčitanije