NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Predstavljamo Crnu Goru kako dolikuje

Milatović: Predstavljamo Crnu Goru kako dolikuje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Paviljon na svjetskoj izložbi Expo u Dubaiju spreman je u rekordnom roku, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i dodao da će Crna Gora biti predstavljena kako dolikuje.

Milatović boravi u Dubaiju kako bi se, kako je saopšten oiz resornog Ministarstva, uvjerio da je sve spremno za jednu od najznačajnijih međunarodnih promocija Crne Gore, a u okviru Expo 2020 Dubai. Izvođači radova Simmetrico Networks zvanično su ministru predali Paviljon na rukovođenje.

Crnogorski Paviljon je spreman za jedan od najznačajnijih događaja za međunarodnu promociju turističkih i investicionih potencijala, ali i najboljih praksi iz svih oblasti.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja je u maju preuzelo koordinaciju učešćem Crne Gore na globalnom događaju Expo 2020 i za samo pet mjeseci napravili smo izvanredan posao. Uprkos svim izazovima poput izmjena koje se tiču projektne dokumentacije, smanjenja površine Paviljona i svih drugih pratećih aktivnosti, uspjeli smo da pripremimo sve ono što će nas predstavljati posjetiocima iz cijelog svijeta. Iza nas je najteži dio posla, ali nas čeka 182 dana rada i zadovoljstva u predstavljanju naše zemlje onako kako joj to dolikuje”, rekao je Milatović.

On je dodao da je ponosan na cijeli tim koji radi na projektu.

“Zahvaljujući ogromnoj predanosti, znanju i idejama uspjeli smo da duh Crne Gore prenesemo u grad budućnosti, kako još i nazivaju prostor na kojem se održava Expo 2020”, kazao je Milatović.

On se na marginama posjete susreo sa državnom ministarkom Ujedinjenih Arapskih Emirata za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai, Rim Al Hašimi kojoj se zahvalio na saradnji tokom priprema učešća Crne Gore.

Zvaničnom obilasku Paviljona prisustvovala je zamjenica glavnog komesara Paviljona Crne Gore na Expo 2020, Jelena Janković – Kostić, koja je rukovodila timom tokom prethodnih pet mjeseci.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli da oživimo sve ono što smo zamislili i okupimo sjajan tim ljudi koji će biti domaćini u okviru Paviljona. Nevjerovatno iskustvo, ali i čast, je biti dio ovakvog globalnog događaja, gdje se sve zemlje uz olimpijski duh trude da predstave i daju najbolje od sebe”, rekla je Janković – Kostić.

Direktorica Paviljona Milena Pejović – Eraković i njen tim već neko vrijeme borave u Dubaiju kako bi ispratili završne pripreme i provjere pred otvaranje izložbe.

“Možda naš Paviljon ne zauzima najveći prostor, ali uz najbolji tim uspjeli smo da dočaramo Crnu Goru, njene prirodne ljepote i investicione potencijale i to je i suština učešća. Moram da se zahvalim cijelom timu, s obzirom na to da smo samo za nekoliko mjeseci, od kada je Ministarstvo preuzelo koordinaciju na projektu, uspjeli da završimo Paviljon na vrijeme, a da kvalitet ne izostane”, navela je Pejović – Eraković.

Milatović se, tokom boravka u Dubaiju, susreo sa izvršnim direktorom za međunarodne učesnike, Omarom Šehadehom, sa kojim je razgovarao o svim dosadašnjim aktivnostima, a koje se tiču učešća Crne Gore. Šehadeh je pohvalio uspješnu turističku sezonu u našoj zemlji, a kako kaže i sam je planirao da svoj odmor provede u Crnoj Gori.

Tokom složenog procesa selekcije koji je organizovan kroz javni poziv, odabrani su informatori koji će biti domaćini svim posjetiocima Paviljona.

Zvanično otvaranje izložbe najavljeno je za 30. septembar, dok će zemlje učesnice već sjutradan otvoriti paviljone kako bi privukli pažnju što više posjetilaca i na taj način predstavili najbolje prakse iz svojih zemalja.

“Značaj učešća na ovakvom događaju je neosporan, a kao rezultat predstavljanja očekuje se bolje povezivanje Crne Gore sa zemljama Bliskog istoka, povećan broj turista, ali i komunikacija sa investitorima koji su spremni da ulažu u našu zemlju”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije