fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog štete budžetu od 175 hiljada

Krivična prijava zbog štete budžetu od 175 hiljada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su Specijalnom državnom tužiocu izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv jednog preduzeća i odgovorne osobe zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Iz Uprave policije je saopšteno da se sumnja da je S.B. krivična djela, koja mu se stavljaju na teret, izvršio tako što je po osnovu fiktivnih faktura primio uplate u iznosu od 750 hiljada EUR od većeg broja preduzeća, te je taj novac podigao sa svojih žiro računa i, uz određenu nadoknadu, vratio uplatiocima.

„Na taj način je osumnjičeni, kako se sumnja, omogućio utaju poreza i doprinosa i štetu po budžet Crne Gore za oko 175 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da je, po nalogu Specijalog državnog tužilaštva, preduzimanjem daljih planskih aktivnosti u cilju suzbijanja krivičnih djela utaja poreza i doprinosa i pranja novca, nastavljena akcija kodnog naziva Bora.

Službenici sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i za sprečavanje pranja novca i finasiranja terorizma nastaviće, kako je objašnjeno, aktivnosti u tom predmetu.

Najčitanije