fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBjelopoljski turizam će procvjetati adaptacijom Đalovića pećine

Bjelopoljski turizam će procvjetati adaptacijom Đalovića pećine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turizam u Bijelom Polju procvjetaće adaptacijom Đalovića pećine, a taj grad će postati lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore, saopštio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

On je, čestitajući dan Opštine Bijelo Polje, kazao da taj grad na turističkoj mapi Crne Gore do sada nije bilo posebno atraktivan, ali da je uvjeren da će se to promijeniti adaptacijom Đalovića pećine.

“Grad sa prirodnim potencijalima i geografskom pozicijom kakvu ima Bijelo Polje, predodređen je da bude ekonomski centar šireg regiona”, poručio je Abazović.

On je dodao da je to grad izvanrednih mogućnosti i da njegove potencijale treba iskoristiti na dobrobit svih građanki i građana Bijelog Polja, sjevera Crne Gore, ali i cjelokupne države.

Vlada će, kako je najavio Abazović, biti posvećena rješavanju onoga što najviše muči građane Bijelog Polja, a to je nedostatak radnih mjesta i iseljavanje mladih i sposobnih ljudi.

On je podsjetio i da je Bijelo Polje vjekovima bilo primjer multivjerskog i multinacionalnog suživota i da je to jedna od najvećih vrijednosti koje jedan grad može imati.

Najčitanije