fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuksanović Stanković nije podržala amandmane DF-a

Vuksanović Stanković nije podržala amandmane DF-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković nije na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržala amandmane Demokratskog fronta (DF) kojima se smanjuje broj godina za obavezno penzionisanje sa 67 na 66.

Ona je u diskusiji na Odboru ukazala na pravnu nemogućnost usaglašavanja Zakona o radu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

“O kakvoj političkoj manipulaciji je riječ, govori i činjenica da je predlagač prihvatio amandman na odboru, samim tim o amandmanu se Odbor ne izjašnjava, već postaje samim tim sastavni dio predloga zakona”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz te stranke su naveli da je osnovni razlog izmjena Zakona o radu bilo povećanje minimalne zarade sa 222 na 250 EUR, zbog čega je SDP i podržala zakon, budući da je to bio programske politike te partije u proteklih nekoliko godina.

“Pozivamo predlagače, socijalne partnere i Vladu da hitno započnu dijalog i nađu rješenje kako posljedice ne bi trpjeli građani. To bi bio jedini odgovoran odnos Vlade i predlagača da kroz dijalog sa predstavnicima sindikata nađu adekvatno rješenje”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije