fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPCG: Političke partije da se uzdrže prekrajanja zakonskih tekstova

UPCG: Političke partije da se uzdrže prekrajanja zakonskih tekstova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija pslodavaca (UPCG) je, povodom usvajanja izmjene Zakona o radu, pozvala političke partije i njihove predstavnike u parlamentu da se uzdrže od, kako su kazali, nasilnog i jednostranog prekrajanja zakonskih tekstova, koji moraju biti na dnevnom redu Socijalnog savjeta.

„Pozivamo ih da na taj način pokažu da poštuju institucije države, institut socijalnog dijaloga i društvenog dogovora koji čine temelj svakog naprednog društva i značajnu komponentu u procesu pristupanja EU“, navodi se u saopštenju UPCG.

Oni su podsjetili da je UPCG reprezentativna poslodavačka organizacija, član Socijalnog savjeta i socijalni partner Vlade i sindikata.

„Iz medija smo saznali da je u parlamentu promijenjen Zakon o radu, te da su, po ko zna koji put do sada, političke partije ignorišući član 65 Ustava Crne Gore, preuzele ulogu meritornih urednika zakonskih tekstova kojima se uređuju radni odnosi u Crnoj Gori“, rekli su iz UPCG.

Prema njihovim riječima, političke partije su na taj način pokazale da postojeća legislativa i podjela nadležnosti nije važna ukoliko stoji na putu do glasova građana koji treba da prepoznaju kako se te partije bore i zalažu za njihov bolji status.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije