fbpx
NaslovnicaMINA BusinessToyota zainteresovana da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori

Toyota zainteresovana da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Toyota, jedna od najvećih svjetskih kompanija, zainteresovana je da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kazao da Crna Gora ima jako dobru saradnju sa Japanom, još od Olimpijskih igara, gdje su otvorene mnoge teme koje su bitne za građane.

Spajić je istakao da su tada najavili investicije i da je ovo prvi korak prema jednoj od njih.

„Imamo nastavak razgovora sa Toyotom, jednom od najvećih svjetskih kompanija koja je zainteresovana da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori“, rekao je Spajić.

On je naveo da je Japan svjetski šampion u hidrogenskoj tehnologiji i tehnologiji električnih vozila, pa, kako je kazao, očekuju jednu sjajnu inicijativu koja treba da se desi vrlo brzo.

„Takođe, Toyota je popdržala program Evropa Sad! U smislu nameta na poslodavce i podizanja atraktivnosti Crne Gore kao investicione destinacije“, dodao je Spajić.

Predsjednik Toyote, Kensuke Tsuchiya, kazao je da im je danas predstavljena izmjena poreskog sistema i smanjenje poreskog opterećenja za poslodavce i da će to definitino dovesti strane investitore u Crnu Goru.

„Porezi su najveći troškovi jedne kompanije. Naše sjedište je u Sloveniji, a ona je veoma skupa i mi razmišljamo o promjeni lokacije tako da će ovo sigurno uticati na ekonomiju Crne Gore“, poručio je Tsuchiya.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije