fbpx
NaslovnicaGlavna vijestToMontenegro u gubitku 4,96 miliona EUR

ToMontenegro u gubitku 4,96 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija ToMontenegro je na kraju prve godine poslovanja ostvarila negativan poslovni rezultat od 4,96 miliona EUR, što je u potpunosti u skladu sa budžetom i finansijskim projekcijama, saopšteno je iz nacionalnog avio-prevoznika.

Iz kompanije su rekli da je projektovani i ostvareni rezultat logičan imajući u vidu da se radi o prvoj godini poslovanja, u kojoj je bilo potrebno uspostaviti infrastrukturu kompanije i investirati u osnovna sredstva.

„U narednom periodu nas očekuju dodatna ulaganja, kako bismo ostvarili planirani rast i realizovali strateške ciljeve, zadate od države. Na današnji dan kompanija je solventna i ne suočava se sa likvidnosnim, kreditnim, kao ni sa kamatnim rizikom“, navodi se u saopštenju.

Kompanija je danas predala godišnji finansijski izvještaj za prošlu godinu, koji će biti javan i dostupan, sa svim relevantnim, preciznim i zvaničnim podacima.

Iz ToMontenegra su naveli da prije godinu, kada još nijesu ni počeli sa letovima, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i Ministarstvu kapitalnih investicija su dostavili viziju i predlog strategije, kroz prezentaciju trogodišnjeg plana koji se dalje prilagođavao nestabilnim uslovima i okolnostima, a u kojem su bili i projektovani rezultati.

„Ostvareni rezultati se gotovo u potpunosti poklapaju sa projektovanim za prošlu godinu, što govori da smo od samog starta vrlo pažljivo i detaljno planirali i vodili svaki segment poslovanja“, navodi se u saopštenju.

Posljednjih par godina obilježile su, kako su rekli, velike promjene na globalnom novou koje su posebno uticale na sve evropske zemlje. Pandemija koja je zatvorila tržišta, dešavanja u Ukrajini, rekordni rast cijena goriva koje su u odnosu na mart prošle godine uvećane čak 100 odsto utiču u tolikoj mjeri da i veće zemlje EU već prognoziraju krizu.

„Uprkos svim globalnim dešavanjima, kompanija ToMontenegro je pokazala spremnost da se brzo prilagođava konstantnim i dinamičnim promjenama na tržistu i uspjela je da ostvari rezultate shodno definisanim planovima“, dodaje se u saopšenju.

ToMontenegro je, kako su kazali, državna kompanija koja ima odgovornost i prije svega obavezu, prema državi i građanima da informiše o finansijskim rezultatima, u čemu smo vrlo transparentni od samog starta.

„Uz to smo vrlo otvoreni za saradnju i rado ćemo uvažiti svaki predlog koji će doprinijeti unapređenju poslovanja, dok smatramo neumjesnim nekonstruktivne kritike i maliciozne komentare pojedinaca koji su imali prilike da vode određene kompanije, a koji su očigledno zaboravili kako su vodili posao i sa kakvim rezultatima“, precizirali su iz ToMontenegra.

ToMontenegro je, kako se dodaje, važan dio nacionalne transportne infrastrukture i njoh cilj je bolja povezanost Crne Gore sa glavnim tržištima, zbog čega je neophodno i da Vlada u svojstvu osnivača bude aktivno uključena i detaljno prati razvoj nacionalne avio-kompanije kao strateški partner u daljem razvoju.

„Sigurni smo da ćemo u narednim godinama nastaviti da rastemo kao kompanija i gradimo brend koji će biti na ponos svih“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije