fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo

Sjutra sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Crne Gore i Evropske komisije (EK), održaće se sjutra.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade je saopšteno da će se, uslijed epidemioloških mjera, sastanak održati u online formatu.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti glavna pregovaračica Crne Gore sa EU, Zorka Kordić i sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milivoje Saičić, a u ime Evropske komisije, šefica Jedinice za Srbiju i Crnu Goru u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Ketrin Vent.

„Sastanak će biti prilika da se razmotri ostvareni napredak u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterine i fitosanitarnih poslova od prethodnog sastanka koji je održan 6. oktobra prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove će predstaviti ostvarene rezultate, tekuće aktivnosti kao i planove za naredni period.

Sa kolegama iz Evropske komisije će razmijeniti mišljenja u vezi sa rezultatima dosadašnjeg rada, kao i u vezi sa budućim izazovima, a tiču se usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa evropskim, njegovog sprovođenja kao i jačanja administrativnih kapaciteta u ovim oblastima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije