fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljen izvještaj o procjeni sistema javnih nabavki u Crnoj Gori

Predstavljen izvještaj o procjeni sistema javnih nabavki u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija ima autoritativnu i uvaženu ulogu u sistemu javnih nabavki, kako sa aspekta naručilaca, tako i ponuđača, ocijenjeno je tokom prezentacije izvještaja o procjeni sistema javnih nabavki u Crnoj Gori.

Izvještaj je pripremljen u okviru projekta Metodologija za procjenu sistema javnih nabavki (MAPS), koji Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Svjetskom bankom (SB), sa ciljem validacije nalaza i preporuka izvještaja.

Tokom prezentacije kojoj su prisustvovali šef kancelarije SB za Crnu Goru, Christopher Sheldon, i generalna direktorica Direktorata za politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija, Jelena Jovetić, ocijenjeno je da je ova sveobuhvatna procjena rezultat zajedničkih napora svih institucija u sistemu javnih nabavki, koje su doprinijele da dobijemo koristan i što realističniji dokument koji će poslužiti kao osnova za dalje strukturne reforme i unapređenje propisa i praksi u ovoj oblasti.

„Konstatovano je da je MAPS projekat prepoznao reformske aktivnosti koji su proteklih godina sprovedene u okviru politike javnih nabavki, a u tom procesu akcentovana je uloga i doprinos Ministarstva finansija, kao nosioca pomenute politike i ključnog aktera reformskih procesa“, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da projekat ima za cilj detaljnu procjenu sistema javnih nabavki u Crnoj Gori, pri čemu je poseban fokus stavljen na elektronski sistem javnih nabavki, identifikaciju postignuća i eventualnih nedostataka, kao i davanje preporuka za njihovo ublažavanje ili otklanjanje.

Projekat se realizuje na zahtjev Ministarstva finansija, sa ciljem kreiranja osnova za nastavak reforme politike javnih nabavki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije