fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeNastavak ulaganja u poboljšanje ruralne infrastrukture

Nastavak ulaganja u poboljšanje ruralne infrastrukture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i ove godine je, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo da ulaže značajna sredstava u poboljšanje ruralne infrastrukture u opštini Mojkovac.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je nastavljeno ulaganje u putnu seosku infrastrukturu u četiri mjesne zjednice (MZ), ukupne dužine 3,2 kilometra, u vrijednosti od 267 hiljada EUR.

Oni su naveli da će u MZ Lepenac biti asfaltirane dvije dionice ukupno dugačke kilometar, i to od Lepenca do Bumbulovog, odnosno Brežja.

U MZ Donja Polja biće asfaltirano 400 metara, u MZ Rudnica kroz tri putna pravca ukupno 1,15 kilometara, a u MZ Žari dva putna pravca ukupne dužine 650 metara.

Iz Ministarstva su objasnili da je to nastavak projekta, kroz koji je prošle godine asfaltirano 2,5 kilometara seoskih puteva u mjesnim zajednicama Prošćenje, Rudnica, Donja Polja i Žari.

„Ministarstvo je u cilju unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Mojkovac, pored 5,7 kilometara seoskih puteva, kroz isti projekat uložilo u tri investicije za vodosnabdijevanje u mjesnim zajednicama Prošćenje, Slatina i Gornja Polja, što u posljednje dvije godine predstavlja ulaganje od oko 500 hiljada EUR“, kazali su iz tog resora.

Najčitanije