fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJandreoski: Nijesam došao da prodam Aerodrome već odbranim interese Crne Gore

Jandreoski: Nijesam došao da prodam Aerodrome već odbranim interese Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreoski, poručio je da u Crnu Goru nije došao da bi prodao jedno od najuspješnijih državnih preduzeća bilo kome, već da zajedno sa Odborom direktora isporuči dobre rezultate u korist kompanije i građana.

On je kazao da je u vazduhoplovstvu dvije decenije što ga je, kako je rekao, i preporučilo Odboru direktora da ga imenuje za izvršnog direktora nakon međunarodnog konkursa.

„Maltene od prvog radnog dana čitam neistine u vezi sa razlogom mog dolaska u Crnu Goru. Došao sam isključivo da radim profesionalno kao i svugdje gdje sam radio. Očekujem da u saradnji sa Odborom direktora i ovdje isporučim dobre rezultate za Aerodrome Crne Gore i građane“, poručio je Jandreoski u saopštenju.

On je u rubrici Ukratko o Aerodromima, što će biti standardna forma izvještavanja javnosti o ključnim temama u vezi sa tom firmom jednom mjesečno, naveo i da sa Odborom direktora i Ministarstvom kapitalnih investicija radi na poboljšanju povezanosti Crne Gore sa više država, među kojima su Rusija i mnoge druge.

U vezi sa koncesijama, Jandreoski je ponovio da postoji više različitih modela, napominjući da tu temu ova Vlada nije otvorila, a da svakako konačnu odluku neće donijeti ni izvršni direktor, niti Odbor direktora, već izvršna vlast.

On je podsjetio da je projekat započela bivša vlada, a ova je samo pozvala zainteresovane kompanije, koje su bile na kraćoj listi, da prezentuju modele u vezi sa tim kako oni vide razvoj aerodroma u Tivtu i Podgorici.

„Vlada je ta koja odlučuje. Tu odluku ne donosi Odbor direktora, ni izvršni direktor Aerodroma. Mi smo tu da odbranimo interese Crne Gore, da budemo kooperativni zajedno sa Odborom direktora. Kao što smo radili do sada, tako ćemo raditi i u budućnosti – harmonično i sa zajedničkim pristupom da bismo donijeli najbolju odluku za razvoj i budućnost Aerodroma“, saopštio je Jandreoski.

Jandreoski je rekao da je fokus u ovom trenutku povećanje konekcija iz Crne Gore, a da je saradnja sa Odborom direktora na zavidnom nivou.

On je dodao da vrijedno rade i na potencijalnim strateškim rutama, za šta imaju podršku ministarstava kapitalnih investicija i ekonomskog razvoja, Nacionalne turističke organizacije (NTO) i državne avio-kompanije.

„Veoma je važno da na vrijeme obavijestimo sve potencijalne kandidate, koji su zainteresovani za prevoz putnika prema Crnoj Gori tokom naredne godine, da što prije naprave planove letjenja, da mogu da se prodaju karte. Svjedočimo da je na primjer Wizz Air potvrdio da će od juna naredne godine letjeti od Podgorice do Rima“, zaključio je Jandreoski.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto-putem od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila. Prema...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu