fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIma prostora za jačanje veza sa Turskom

Ima prostora za jačanje veza sa Turskom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turska je do sada bila pouzdan partner Crne Gore, a uvijek ima prostora za jačanje tih veza, naročito u privrednim aktivnostima, ocijenio je turski ambasador u Podgorici, Bariš Kalkavan.

On se sastao sa ministrom rudarstva, nafte i gasa, Admirom Šahmanovićem, a sagovornici su se složili da su Crna Gora i Turska do sada imale dobru saradnju, te izrazili uvjerenje da će se ona nastaviti i ubuduće.

„Viševjekovne diplomatske veze i prijateljstvo obavezuju obje države da posvećeno nastave sa unapređivanjem bilateralnih odnosa i savezništva na svim poljima“, ocijenjeno je na sastanku.

Kalkavan je rekao da su dobrodošle nove inicijative, koje se uz obostranu posvećenost mogu realizovati s ciljem jačanja partnerstva i savezništva, te daljeg učvršćivanja međudržavnih veza i saradnje.

Kalkavan je zahvalio Šahmanoviću na otvorenosti i ukazanom povjerenju, te istakao investicionu atraktivnost Crne Gore, koja zajedničkim radom može postati zanimljiva velikim turskim korporacijama.

Šahmanović je predstavio Kalkavanu razvojne projekte i prioritete rada Ministarstva, kako u oblasti istraživanja i eksploatacije mineralnih sirovina, tako i u domenu razvoja sektora nafte i gasa.

On je ukazao na neophodnost izrade krovnih strateških dokumenata kako bi se na održiv i racionalan način valorizovali postojeći resursi.

„Oblast rudarstva, nafte i gasa ima mnogo potencijala, ali i izazova. Naš fokus je na razvoju ovog sektora uz poštovanje najviših ekoloških standarda. Crna Gora raspolaže značajnim resursima, ali je ključno da njihovu dalju eksploataciju planiramo prateći najnovije tehnologije i najstrože standarde zaštite životne sredine“, rekao je Šahmanović.

On je dodao da iskustva koja Turska ima u ovim oblastima mogu biti izuzetno korisna za crnogorsku administraciju.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu, Dino Tutundžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Lazović objavila spisak za EHF sedmicu

Podgorica, (MINA) - Nova selektorka ženske rukometne reprezentacije Suzana Lazović objavila je danas spisak...