fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHerceg Novi će prvi put imati petogodišnji plan razvoja turizma i ugostiteljstva

Herceg Novi će prvi put imati petogodišnji plan razvoja turizma i ugostiteljstva

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi počeo je izradu Nacrta plana razvoja turizma i ugostiteljstva za period od naredne do 2027. godine.

Iz Opštine Herceg Novi je saopšteno da takav tip planskog dokumenta hercegnovska lokalna uprava izrađuje prvi put, a zasnivaće se na novim trendovima na međunarodnom turističkom tržištu, te globalnim izazovima u oblasti ekonomije i zdravstva.

“Planom razvoja će biti uspostavljen regulatorni okvir za koordinaciju i upravljanje aktivnostima različitih preduzeća, javnih institucija, komplementarnih djelatnosti i drugih aktera uključenih u kreiranje, razvoj i podizanje kvaliteta integrisanog turističkog proizvoda Herceg Novog za period od naredne do 2027. godine, u skladu sa Strateškim planom razvoja Opštine”, navodi se u saopštenju.

Sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije, Nenad Vitomirović, kazao je da je izrada tog dokumenta inspirisana težnjom da Herceg Novi bude grad održivog turizma po mjeri građana, u potpunosti uvažavajući regionalne i globalne turističke trendove.

“Uz pandemiju korona virusa, ali i ekonomsku krizu i poremećaje na globalnom turističkom tržištu, naš zadatak je da Herceg Novi i ponudu grada upodobimo aktuelnoj situaciji. Takođe, potrebno je staviti poseban akcenat na neke oblasti koje nijesu bile pretjerano potencirane tokom prethodnih godina, sa ciljem da kao grad adekvatno odgovorimo na aktuelne izazove, kao i na one koje se mogu pojaviti tokom narednih pet godina”, objasnio je Vitomirović.

Za potrebe izrade Nacrta plana razvoja biće obrazovana radna grupa u čijem će sastavu, pored opštinskih sekretarijata i lokalne turističke organizacije, biti i predstavnici iz oblasti turizma, ugostiteljstva, zdravstva, saobraćaja i nevladinih organizacija (NVO) sa sjedištem u Herceg Novom.

Za predstavnike iz NVO sektora biće raspisan poseban javni poziv.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije