fbpx
NaslovnicaMINA BusinessForum mladih URA-e protiv uvođenja radne nedjelje

Forum mladih URA-e protiv uvođenja radne nedjelje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA saopštili su da su protiv ponovnog uvođenja radne nedjelje.

Oni su naveli da su od samog starta podržavali ideju o uvođenju neradne nedjelje i u prethodnom periodu više puta jasno i nedvosmileno to i pokazali kad se god ova ideja pomenula u javnosti.

“Uslove rada treba podizati na veći nivo, a ne već stečena prava uskraćivati” poručili su iz Foruma mladih URA-e.

Oni su naveli i da su mnoge države Evrope poput Francuske, Njemačke, Austrije, Belgije, Češka, Mađarske, Islanda, Holandije, Španije, Poljske, Velike Britanije, ali i one u kojima turizam ima značajniji udio u privredi, poput Grčke i Kipra, potpuno zabranile rad nedjeljom ili su ga strogo ograničile što ih ne sprečava da ostvaruju značajne prihode.

“Ako pogledamo i neka ranija vremena kad su radnici i radnice u našoj državi imali mnogo više slobodnih dana i kad su im prava bila na većem nivou nego što je to danas slučaj, to nije spriječavalo sistem da neometano funkcioniše”, navodi se u saopštenju.

Oni su poručili da ne treba sve uvijek gledati kroz finansijski profit, već u obzir treba uzeti položaj radnika i njihovih porodica, jer u uslovima rada se kriju mnogi psihološki faktori koji utiču na nastanak, razvoj i opstanak funkcionalne i zdrave porodice.

Iz Foruma mladih URA-e su zaključili, da iako smo imali obećanje da će smanjiti broj radnih sati, Vlada premijera Milojka Spajića nažalost ne razumije računicu, koja je dokazana, a koja govori da na ekonomski obrt mnogo više utiče zadovoljan i efikasan radnik nego broj radnih dana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...