fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDiskutuju o modalitetima saradnje kroz javno-privatno partnerstvo

Diskutuju o modalitetima saradnje kroz javno-privatno partnerstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija nastavilo je diskusiju sa predstavnicima lokalnih samouprava, Privredne komore (PKCG) i Američke privredne komore u Crnoj Gori, o modalitetima saradnje u procesu realizacije investicionih ideja kroz javno-privatno partnerstvo.

Diskusija je nastavljena uz podršku UNDP-a, kroz projekat Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori, koji podržava Ministarstvo finansija Slovačke.

U toku je dvodnevni okrugli sto na temu: Javno-privatno partnerstvo koji se održava u Baru.

„Smatramo važnom kontinuiranu edukaciju na svim nivoima vlasti, u skladu sa novim standardima poslovanja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Cijeneći važnost dijaloga, razmjene iskustava i usvajanja naprednih modela saradnje javnog i privatnog partnera, obezbijedili smo razmjenu dobre prakse sa saradnicima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za javne investicije i politiku javnih nabavki, Jelena Jovetić, kazala je da ih raduje spremnost javne strane da identifikuje potencijalne oblasti saradnje sa privatnim partnerima, posebno, razumijevanje da je ovaj vid saradnje put do bržeg donošenja odluka i obezbjeđivanja dugoročnog kvaliteta usluga za naše građane.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Neznatan pad efektivne kamatne stope

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata...