fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCBCG obilježava Svjetsku nedjelju novca

CBCG obilježava Svjetsku nedjelju novca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) će ove sedmice nizom aktivnosti tradicionalno obilježiti Svjetsku nedjelju novca – Global Money Week.

Ta globalna manifestacija, koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, ima za cilj promociju finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima.

„Svjetska nedjelja novca se ove godine realizuje pod sloganom Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost, sa fokusom na sigurno upravljanje novcem, važnost usvajanja odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama i jačanje svijesti o potencijalnim rizicima i potrebi zaštite sopstvenog novca“, navodi se u saopštenju CBCG.

CBCG je učesnik globalne kampanje od njenog ustanovljavanja, a ove godine će, 12. put zaredom, realizovati brojne edukativne programe u saradnji sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te fakultetima.

Kroz radionice, prezentacije, štampani i video materijal, biće objašnjeni pojmovi iz oblasti finansija, sa kojima se svakodnevno susrijećemo.

„Kao društveno odgovorna institucija, CBCG kontinuirano radi na finansijskoj edukaciji, doprinoseći na taj način sticanju i unapređenju znanja i vještina neophodnih za donošenje adekvatnih finansijskih odluka i mudro upravljanje novcem“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije