fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČađenović kandidat za izvršnog direktora CEDIS-a

Čađenović kandidat za izvršnog direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Član predsjedništva Demokrata, Vladimir Čađenović najozbiljniji je kandidat za novog izvršnog direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), a Milan Lekić iz Demokratskog fronta za istu poziciju u Rudniku uglja.

Vijesti pišu da je Rajko Radošević, koji je zaposlen u CEDIS-u, kandidat za predsjednika Odbora direktora te kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama, mjesto predsjednika odbora direktora CEDIS-a je namijenjeno DF-u.

Čađenović, koji je pravnik, član je predsjedništva Demokrata, predsjednik podgoričkog Odbora te partije i predsjednik kluba odbornika u gradskom parlamentu.

Lekić je predsjednik Opštinskog odbora DF-a u Pljevljima, inženjer rudarstva i bio je zaposlen u Rudniku uglja do 2002. godine, kada je prešao na mjesto direktora opštinskog Vodovoda, koje je pokrivao do 2014. godine.

Očekuje se da uskoro bude zakazana sjednica Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) koji treba da izabere odbore CEDIS-a i Rudnika uglja, nakon čega će oni izabrati izvršne direktore kompanija. Te dvije kompanije su jednočlana društva koja su u apsolutnom vlasništvu EPCG.

Prema njihovim statutima Bord direktora EPCG ima nadležnost Skupštine akcionara CEDIS-a i Rudnika uglja, odnosno imenuje odbore direktora.

Najčitanije

Auto-putem od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila. Prema...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu