fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAddiko banka dobitnik nagrade za Izvrsnost u izazovima

Addiko banka dobitnik nagrade za Izvrsnost u izazovima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka Podgorica nagrađena je priznanjem Izvrsnost u izazovima, koju konsultantska kuća Selectio iz Hrvatske dodjeljuje kompanijama koje su pokazale prilagodljivost i kvalitetan odnos prema zaposlenima u periodu pandemije koronavirusa.

“Nagrada se dodjeljuje sa ciljem isticanja važnosti brige o zaposlenima i u vremenima krize, uz razmjenu dobrih praksi i inicijativa koje su kompanije pokrenule u izazovnom periodu”, navodi se u saopštenju banke.

Stručni žiri konsultantske kuće Selectio naveo je da je Addiko banka brzo i uspješno organizovala krizni tim, pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima kojima priroda posla to dozvoljava, obezbijedila sva potrebna zaštitna sredstva, opremu za rad u novim uslovima, kao i edukativne materijale i svu potrebnu podršku tokom perioda pandemije.

“Glavni zadaci bili su očuvanje sigurnosti i zdravlja svih zaposlenih, uz redovno i transparentno komuniciranje svih relevantnih informacija koje se tiču koronakrize i redovnog poslovanja. Osim toga, bilo je neophodno održavanje poslovanja uz strategiju očuvanja svih radnih mjesta, bez smanjivanja plata i ukidanja drugih pogodnosti”, navodi se u saopštenju.

Svi zaposleni su, kako se dodaje, imali na raspolaganju različite oblike psihološke pomoći, interaktivna predavanja o snalaženju u stresnim situacijama, radu od kuće i organizaciji vremena.

Glavni izvršni direktor banke, Christoph Schoen, kazao je da je izuzetno ponosan na sve zaposlene, koji su dali svoj maksimum onda kada je to bilo najpotrebnije.

“Tokom veoma izazovnog perioda smo pokazali da svi u timu dijelimo Addiko korporativne vrijednosti i u najtežim vremenima, čuvajući timski duh i stremeći ka zajedničkim ciljevima, ali i pokazujući odgovornost prema zajednici, solidarnost i humanost kroz učešće u brojnim društveno korisnim akcijama. Posebno nam zadovoljstvo pričinjava kada to zapaze i vrednuju izvan našeg sistema”, rekao je Schoen.

Direktorica Ekspertske funkcije za upravljanje ljudskim resursima, Jelena Đuranović, saopštila je da je za banku najvažnije bilo da očuva sigurnost i zdravlje svih zaposlenih.

“Uz njihovu posvećenost smo osigurali kontinuitet poslovanja i timski duh, a povjerenje i zajedništvo podigli na još veći nivo. Ova nagrada predstavlja veliku čast za nas, ali i obavezu da nastavimo da sa istom pažnjom brinemo o potrebama zaposlenih, o njihovoj angažovanosti i da im budemo podrška u vremenima koja dolaze”, rekla je Đuranović.

Iz banke su saopštili da su, uprkos novonastalim okolnostima, tokom prošle godine sprovedene i brojne društveno odgovorne i volonterske aktivnosti, kao što su podrška klijentima kroz različite benefite, ali i podrška lokalnoj zajednici kroz donacije medicinske i zaštitne opreme, paketa humanitarne pomoći, školskog pribora djeci iz najugroženijih porodica.

Najčitanije

Vasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice Vasilije Bojović, osvojio...