fbpx
NaslovnicaCrna GoraSaslušaće čelnike Vlade, bezbjednosnog sektora i tužilaštva

Saslušaće čelnike Vlade, bezbjednosnog sektora i tužilaštva

Podgorica, (MINA) – Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu saslušaće u srijedu čelnike Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva, povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru i oblasti međunarodne diplomatije.

Odbor će, kako je odlučeno na današnjoj sjednici, saslušati premijera Dritana Abazovića, ministre odbrane, vanjskih i unutrašnjih poslova – Raška Konjevića, Ranka Krivokapića i Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Sava Kentere.

Na kontrolno saslušanje biće pozvani i v.d. vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović i glavni specijalni tužilac Vladimira Novovića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević rekao je da je besmisleno obrazlagati predlog za kontrolno saslušanje, i da mora odgovarati neko ko sa visokih državnih funkcija “plasira laži i uzbunjuje javost za potrebe ubiranja političkih poena”.

“Mnogo veće i ozbiljnije države ne bi mogle da izdrže ovoliko informacija o ugroženoj bezbjednosti”, rekao je Knežević.

On je podsjetio da je sve počelo hapšenjem, kako je kazao, navodnih agenata srpskih i ruskih službi.

“Dok su se jurili Srbi i Rusi, spaljivane su cigarete u količini koji običan pušač može popušiti u toku dana, ostalo je procijenjeno da mora švercovano da se izveze iz Crne Gore”, kazao je Knežević.

On smatra da je situacija alarmantna “ako je sve ovo istina, od ruskih i srpskih agenata i međusobnih optužbi članova Vlade”.

“Ukoliko je tačno pola od onog što smo čuli, biće mrtvih i u samoj Vladi”, rekao je Knežević.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar rekao je da ga je pokušaj da se minimizira borba protiv kriminala i korupcije podsjetio na aforizam Duška Radovića – kad lopovi krenu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje od lopova.

“Neko želi da predstavi da to što je zaplijenjeno 150 hiljada paketa ne valja, a sve što je bilo prije, valja”, kazao je Konatar.

On je dodao da treba da se zna gdje je završila svaka paklica cigareta.

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović rekao je da oni koji su pozvani treba javno da kažu istinu jer je, kako je naveo, sve što se dešavalo ovih dana malo zbunjujuće.

“Možda bi dobro bilo da smo razdvojili špijune od šverca, jer će biti itekako vremena potrebno da se sve razjasni”, kazao je Ivanović.

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković kazao je da je najopasnije politizovati ovakve slučajeve.

“A o tome ko švercuje i špijunira po Crnoj Gori čućemo dosta, da ne bi danas otvarali priču na bazi samo političkih osjećaja i bez argumenata”, rekao je Bošković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice Vasilije Bojović, osvojio...