fbpx
NaslovnicaGlavna vijestParlament da postigne najširi konsenzus oko reformi koje vode ka EU

Parlament da postigne najširi konsenzus oko reformi koje vode ka EU

Podgorica, (MINA) – Parlament što prije mora da postigne najširi međustranački konsenzus oko posvećenosti programu reformi koje Crnu Goru vode ka Evropskoj uniji (EU), kazao je premijer Zdravko Krivokapić, dodajući da Skupština treba da se uključi u beskompromisni dijalog o primjeni preporuka OEBS-a.

On je to kazao u čestitki predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću povodom 115 godina od uvođenja parlamentarizma i osnivanja Narodne skupštine Knjaževine Crne Gore.

“Iza nas stoji dug i okomit istorijski put kojim smo došli do današnje Skupštine, koja preko svojih tijela, ili na najvišem nivou, sarađuje gotovo sa svim parlamentima regiona, Evrope i svijeta”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, nakon prošlogodišnjih izbora, Skupština je unaprijedila rad, podigla nivo transparentnosti i implementirala mnoga pozitivna iskustva i institute savremenog parlamentarizma.

“Uvođenjem Ministarskog sata, rad predstavnika Vlade postao je još vidljiviji. Nepobitni su uspjesi ostvareni u toku samo jedne godine, koji moraju da imponuju kako predsjedniku parlamenta, tako i svim poslanicima Skupštine”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da ono što je bjelodano jasno i što prepoznaje svaki građanin, koji Crnu Goru doživljava kao svoj dom u kojem želi da se osjeća sigurno, zbrinuto i korisno – parlament što prije mora postići najširi međustranački konsenzus oko posvećenosti programu reformi koje vode ka EU.

Krivokapić je poručio i da Skupština treba da se uključi u beskompromisni dijalog o primjeni preporuka OEBS-a.

“Od Parlamenta se očekuje da iskoristi sav svoj nesumnjivi kapacitet i da svojom zakonodavnom produktivnošću zaista bude katalizator društvenih promjena koje građani od svih grana vlasti očekuju”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je stav Vlade da samo zajedničkim djelovanjem koje se temelji na Ustavu i zakonima, mogu se prevazići kako nametnute društvene podjele, tako i sve prepreke koje sistemu stoje na reformskom i evropskom putu.

“Radujem se još intenzivnijoj saradnji u budućnosti, u nadi da će naše parlamentarno iskustvo biti bogatije za one odluke koje će Skupština donositi konsenzusom, kao odrazom jedinstvene želje i htijenja svih građana – da žive u prosperitetnoj, slobodnoj, pravnoj i evropskoj Crnoj Gori“, kazao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vasilije Bojović osvojio stipendiju Univerziteta u Gracu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice Vasilije Bojović, osvojio...