fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović prihvatljiv kandidat za mandatara

Abazović prihvatljiv kandidat za mandatara

Podgorica, (MINA) – Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović prihvatljiv je kandidat za mandatara nove vlade, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva Liberalne partije (LP).

Iz LP su poručili da je najvažnije da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ustavnom roku predloži mandatara, kako bi država što prije dobila stabilnu vladu.

“Na sjednici je konstatovano da su u Crnoj Gori obezglavljene sve tri grane vlasti – zakonodavna, izvršna i sudska, koje su u v.d. stanju i bez legitimiteta”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da to predstavlja veliku opasnost za državu “naročito u ovakvim vremenima”.

Iz LP su poručili da zahtijevaju hitan izbor zakonodavne, a zatim i izvršne vlasti, odnosno nove vlade koja bi deblokirala evropske integracije, reformske procese izbornog zakonodavstva i pripremila parlamentarne izbore naredne godine

“Većinom glasova članova Predsjedništva usvojen je stav da je Abazović, koji je i zatražio podršku LP, prihvatljiv kandidat za mandatara, kao i da je najvažnije, u ovakvim okolnostima u kojima se država nalazi, predsjednik države u ustavnom roku predloži mandatara kako bi što prije dobili stabilnu Vladu”, kazali su iz LP.

Oni su dodali da je predsjedništvo ovlastilo poslanika te stranke Andriju Popovića da, nakon konsultacija sa rukovodstvom, a na osnovu programa mandatara i njegovog prijedloga za sastav vlade, eventualno da podršku takvoj vladi.

“Predsjedništvo LP je konstatovalo da, u ovako složenoj bezbjedonosnoj i ekonomsko-socijalnoj situaciji, svi partijski i politički interesi parlamentarnih subjekata moraju biti podređeni interesu Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pristupanje EU ključno za budućnost Jadransko-jonskog regiona

Podgorica, (MINA) - Regionalna saradnja, integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju (EU) i...