fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Ako budžet ne prođe parlamentarna većina ne postoji

Abazović: Ako budžet ne prođe parlamentarna većina ne postoji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Budžet je veliki test za parlamentarnu većinu, i ako ne bude izglasan, treba pogledati istini u oči i reći da ova parlamentarna većina ne postoji, saopštio je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta (GP) URA, Dritan Abazović.

“Ako ne prođe budžet, onda ove parlamentarne većine više zvanično nema. Nema tu neke filozofije. Hoće li to da nas povede u izbore, u nešto drugo, ne znam, ali budžet je veliki test”, ocijenio je Abazović u intervjuu Vijestima.

On smatra da je Vlada napravila dobar budžet i URA će podržati budžet kojeg predlaže.

“Ne umanjujem značaj bilo kojeg amandmana, nijesam ih naravno sve ni vidio. Ali, vidio sam ovaj pokušaj da se budžet nekako izmasakrira, a onda da se stave neki okovi ili Ministarstvu finansija ili Vladi da ona ne može da ono što bi bilo eventualno prihvaćeno – isporuči”, rekao je Abazović.

On je naveo da bi svi voljeli da prosječna zarada u Crnoj Gori bude hiljadu EUR, a minimalna 800, ali to u ovom trenutku nije realno.

“Mislim da se odgovorna politika vodi na način što ćemo mi pokušavati da nađemo realna rješenja, primjenjiva u praksi. Vjerujem da će se većina poslanika u parlamentu voditi tom logikom. Ako neko ipak bude imao neka druga rješenja, na Ministarstvu finansija je da procijeni da li je to održivo ili ne”, smatra Abazović.

On je dodao da ima puno amandmana, ali ako se ne usvoji budžet onda će se samo dodatno produbiti politička kriza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije