fbpx
NaslovnicaCrna GoraPronađeno skoro 3,7 hiljada stabljika marihuane

Pronađeno skoro 3,7 hiljada stabljika marihuane

Podgorica, (MINA) – Podgorička policija otkrila je, u sklopu akcije “Dvogled”, do sada najveći zasad marihuane u Crnoj Gori i oduzela skoro 3,7 hiljada stabljika, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je policija uhapsila sugrađanina M.G. (34) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Višenedjeljna akcija Dvogled uspješno je realizovana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši – opština Cetinje“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane.

Oni su dodali da bi preradom i prodajom navedene biljne materije osumnjičeni dobio vešemilionski iznos novca, čime je spriječeno da navedena droga bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore, tako i prema zemljama regiona.

„Pretresom porodične kuće pronađena je veća količina opojne droge marihuana koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin sa dva komada municije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da podgorička policija svakodnevno tokom rada na terenu sprovodi aktivnosti za sprječavanje prodaje i proizvodnje opojne droge.

Iz policije su kazali da je to, tokom jula, treća zaplijena sa takozvanih plantaža i da su procesuirane četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.

„U narednom periodu službenici Uprave policije će nastaviti sa pojačanim aktivnostima na sprječavanju i otkrivanju distribucije narkotika i drugih nezakonitih postupanja“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...