fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoslanici da usvoje zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola

Poslanici da usvoje zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola

Podgorica, (MINA) – Predlog zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola ponovo će biti na dnevnom redu Skupštine, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović i dodao da očekuje da će poslanici usvojiti taj zakon i pokazati odgovornost u obezbjeđivanju poštovanja ljudskih prava.

Brajović je to saopštio na tematskoj sjednici Odbora za ljudska prava i slobode pod nazivom „Jednakost pred zakonom i zabrana diskriminacije u cilju poštovanja različitosti”, koja je bila posvećena Predlogu zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola.

On je rekao da je Crna Gora od obnove državnosti uredila zakonodavni okvir i ratifikovala niz međunarodnih dokumenata koji se odnose na zaštitu ljudskih prava.

“Na taj način smo se, pored suštinskog rada na promociji građanskih vrijednosti zemlje i formalno, u skladu sa međunarodnom praksom, obavezali da štitimo i promovišemo ljudska prava svih građana bez obzira na njihovu rasnu, vjersku, nacionalnu pripadnost, pol ili seksualnu orijentaciju”, kazao je Brajović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije