fbpx
NaslovnicaCrna GoraMPNKS: Bratić nije vrijeđala manjine, govorila je jezikom slobode

MPNKS: Bratić nije vrijeđala manjine, govorila je jezikom slobode

Podgorica, (MINA) – Ministarka Vesna Bratić na večerašnjem protestu u Podgorici nije vrijeđala bilo koju manjinu, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, navodeći da je Bratić večeras „govorila jezikom, slobode“.

Iz Ministarstva su kazali da je Bratić u svom obraćanju na protestu pitala vrhušku Socijalističke narodne partije da li oni zaista smatraju da će zajedno sa Draginjom Vuksanović Stanković, Damirom Šehovićem, Ervinom Ibrahimovićem, Fatmirom Đekom i Nikom Đeljošajem potpisati temeljni ugovor.

Kako je navela, svi nabrojani su političari koji su glasali za zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Bratić je, kako su kazali iz Ministarstva, večeras željela da bude sa narodom, jer je i tokom litija sa istim tim ljudima bila na ulici, i nije bila tu da brani ni svoju, ni bilo čiju drugu fotelju.

„I večeras i svakog narednog dana biće uz svoj narod i neće dozvoliti povratak onih koji su u prethodnom skupštinskom sazivu glasali za otimanje svetinja od Srpske pravoslavne crkve“, poručili su iz tog resora.

Kako su kazali, na večerašnjem protestu Bratić je bila u društvu jednog predstavnika nacionalnih manjina „i ni na kraj pameti joj nije bilo da vrijeđa bilo koju manjinu“.

Iz Ministarstva su ocijenili da Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija i Socijaldemokrate večerašnjim saopštenjima žele opet da Bratić uvuku u svoje nacionalističke igre i mržnju, na kojoj su 30 godina vladali.

Iz tog resora su poručili da neće učestvovati u tim, kako su naveli, podlim i providnim igrama.

Oni su upitali predstavnike medija, NVO sektora i opozicije gdje su bili kada je Bratić fizički napadnuta, kada je na društvenim mrežama osvanula njena najogavnija karikatura i kada je predstavnici opozicionih partija u parlamentu nazivaju najgorim mogućim imenima.

„Je li to napad na srpski narod“, upitali su iz Ministarstva.

Oni su pozvali potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i lidera Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića da „ne uvlače ovu zemlju opet u vrtlog podjela i mržnje, da ne idu sa onima koji su do juče najavljivali „traktore“ za srpski narod, spremali otimanje svetinja srpske pravoslavne crkve“.

Iz Ministarstva su citirali Marka Miljanova koji je, kako su naveli, objašnjavajući odnose Kuča i Arbanaških plemena, rekao „u mom se plemenu govori naški i arbanaški, oni su oba moji“.

„Večeras ministarka nije govorila samo srpskim, crnogorskim, bosanskim, hrvatskim jezikom, govorila je jezikom slobode“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije