fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Neću podnijeti ostavku dok me ne smijene

Krivokapić: Neću podnijeti ostavku dok me ne smijene

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da neće podnijeti ostavku na tu funkciju dok ne bude smijenjen i dodao da nema nikakav problem sa tim da neko podnese zahtjev o povjerenju Vladi.

On je novinarima u Skupštini, nakon Premijerskog sata, rekao da se o rekonstrukciji Vlade može razgovarali ali, kako je naveo, na principima koji predstavljaju ekspertsku vladu.

„Sad vam tvrdim, podnijeti ostavku neću dok me ne smijene“, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li ima informaciju da bi neko mogao da traži izglasavanje povjerenja premijeru.

On smatra da je rješenje problema u stvaranje svih preduslova za reformu izbornog zakonodavstva kako bi „prvi put u istoriji Crne Gore imali fer i poštene izbore.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, Krivokapić je naveo da su neke političke partije, koje nemaju eksponirane predstvanike direktno u vlasti, možda sa pravom nezadovoljne, i da ih razumije.

„Ali ne možete da pravite ustupke pojedinačno i u interesu jedne, a ne druge grupacije. Mislim da je u ovom trenutku ekspertska vlada lijek za sve“, kazao je Krivokapić.

Upitan da li to znači da su u ovom trenutku odustali od rekonstrukcije Vlade, Krivokapić je odgovorio da razgovara i da želi da razgovara kako bi vidio koji su to zahtjevi, na koji način ih realizovati i sa kojim kapacitetima.

Krivokapić je upitao zašto se toliko prigovarao aktuelnoj Vladi.

„Kao da svi žele da ova Vlada ne traje. Vjerujte da ako ova Vlada ne bude trajala bar do predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, mislim da ćemo imati veće probleme nego što ih sad imamo“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da jedino ima obavezu prema građanima koji čekaju boljitak.

“Ja ih neću napustiti, ali ako me neko smijeni, naravno sa zadovoljstvom ću se vratiti svojoj esencijalnoj profesiji“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da ne zna kada će biti potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ali da se nada da će to biti vrlo brzo, poslije Sabora SPC.

Na pitanje da li ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je u emisiji “Načisto” kazao da njegov sin posjeduje nelegalni objekat, ostaje član Vlade, premijer je odgovorio potvrdno.

Krivokapić je rekao da Mitrović do sada nije napravio bilo kakav prestup tokom svog rada.

„Vjerovatno je bio previše zbunjen jer je dao nekoliko vrlo specifičnih izjava. Njegovo gostovanje u emisiji Načisto je na neki način stvorilo sliku da aktuelna Vlada nije potpuno ekspertska“, naveo je Krivokapić.

Upitan da prokomentariše optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o umiješanosti u šverc cigareta, Krivokapić je naglasio da se nikada u životu nije bavio niti kriminalom, niti bilo kojom koruptivnom aktivnošću.

Kako je naveo, sve što neko kaže, treba da dokaže.
Krivokapić je dodao da je najlakše pustiti u etar nešto i za to ne odgovarati.

„Mislim da su te stalne ucjene jedan stil djelovanja određenih političkih lidera koji, nažalost, stvaraju ne lošu sliku o meni, nego o nama, i krajnje je vrijeme da svaki dokaz koji imate dostavite javno na uvid“, rekao je Krivokapić.

On je dodao da bi volio da su druge institucije više orijentisane na rješavanje svakodnevnih problema građana.

„Najveći problem je kada nemate budžet. Budžet nije odnos prema partiji, Vladi, već prema građanima i privredi. I mi sad ucjenjujemo jedni druge kada ćemo taj budžet usvojiti. Sve što se kasnije usvoji biće gore za sve nas“, zaključio je Krivokapić.
(kraj) mip/nim

Najčitanije