fbpx
NaslovnicaCrna GoraForca napušta koaliciju u Ulcinju

Forca napušta koaliciju u Ulcinju

Podgorica, (MINA) – Nova demokratska snaga FORCA napustiće vladajuću koaliciju u Ulcinju, jer, kako su naveli, koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima niti je realizovala tačke sporazuma o razvoju tog grada.

Predsjednik Skupštine Opštine Ilir Čapuni najavio je da će podnijeti ostavku na tu funkciju.

Čapuni je podsjetio da je nakon izbora 4. februara 2018. godine, FORCA potpisala sporazum o saradnji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), koji je tada imao oko 50 glasova više, ali jednak broj odbornika.

“S druge strane, DPS je imao sporazume sa Demokratskim pokretom (DP), Demokratskom unijom Albanaca (DUA), i Socijaldemokratama (SD) o širokoj podršci”, naveo je Čapuni.

U FORCI, kako je rekao, vjeruju da sa velikom većinom, koja je trebalo jamčiti političku stabilnost i široku potporu vlade, nakon tri godine djelovanja koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima.

“I nije realizovala niti jednu tačku sporazuma koji su koalicioni partneri potpisali o razvoju Ulcinja u svim vidovima, sa posebnim naglaskom na ekonomski razvoj kroz kapitalna ulaganja i povećanje dobrobiti građana”, istakao je Čapuni.

On je rekao da ih je večeras DPS pozvao da razgovaraju, ne o tim pitanjima, već o kandidatu za predsjednika Ulcinja.

“Obavještavamo vas da FORCA neće učestvovati iz razloga iz kojih smo već naveli da neće podržati nijednog kandidata sa liste želja DPS-a na kojoj su licitirana razna imena, obezvrijeđujući time ulogu predsjednika opštine i volju naroda”, kazao je Čapuni.

On je rekao da osjeća moralnu, profesionalnu, političku i građansku obavezu da se distancira od tog modela funkcionisanja lokalne vlasti, zahtijevajući prijevremene lokalne izbore.

Čapuni je podsjetio da je prije tri godine preuzeo funkciju predsjednika Skupštine opštine Ulcinj.

“Radio sam predano, časno i profesionalno”, poručio je Čapuni.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...