fbpx
NaslovnicaCrna GoraBratić: U mom resoru struka će biti ispred politike

Bratić: U mom resoru struka će biti ispred politike

Podgorica, (MINA) – U Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta struka će biti ispred politike, poručila je buduća ministarka tog resora Vesna Bratić.

“Neće se gaziti struka zbog stranačkih ili bilo kakvih drugih ciljeva, neće napredovati nestručni i poslušni, već oni koji pokažu znanje i predanost poslu” poručila je Bratić.

Ona je u intervjuu za Dan kazala da je izbor “prve demokratske vlade veoma velika stvar”.

“Čini mi izuzetnu čast da budem među ljudima, na čelu sa profesorom (Zdravkom) Krivokapićem, koji iskreno žele da daju sve od sebe kako bismo naše društvo, iz ambisa u kojem je bilo, pokrenuli u dobrom pravcu” rekla je Bratić.

Ona je poručila da će ona i njen tim, ako im budu povjerene oblasti prosvjete, kulture, nauke i sporta, imati mnogo posla i mnogo ciljeva.

“Najprije se moramo suočiti sa svim problemima koje donosi pandemija i u koordinaciji sa ostalim resorima tražiti modele da svaku od tih oblasti sačuvamo, pa i razvijamo u sadašnjim teškim okolnostima “, istakla je Bratić.

Budući da je, kako je navela, zaokupljena konsultacijama, planiranjem rada i okupljanjem tima, nije u potpunosti ispratila komentare u medijima na njen račun.

“Nije valjda ni za koga čudno što oni koji su naše društvo uništavali decenijama neće lako da se povuku, i što se trude da drekom i prljavštinom skrenu pažnju sa svega što su radili, pa i sa svoje odgovornosti”, rekla je Bratić.

Ona je dodala da joj kao kandidatu nije upućen nijedan ozbiljan prigovor.

“Naročito nije niko problematizovao moju stručnost niti integritet. To doživljavam, ipak, kao kompliment, makar što je dat na ne previše dostojan način”, kazala je Bratić.

Najčitanije