fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzmjene zakona potrebne radi usklađivanja sa direktivama EU

Izmjene zakona potrebne radi usklađivanja sa direktivama EU

Podgorica, (MINA) – Izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu uvrštene su u plan rada Vlade za ovu godinu zbog neophodnosti usaglašavanja njegovih odredbi sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca i direktivama Evropske unije (EU), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog Vladinog resora su rekli da je izrada izmjena i dopuna Zakona o crnogorskom državljanstvu planirana programom rada MUP-a i Vlade za ovu godinu, sa rokom realizacije u četvrtom kvartalu.

Kako su naveli, podatak o planiranoj izradi tog zakona za četvrti kvartal ove godine dostupan je javnosti više od pola godine, jer je program rada Vlade usvojen 11. aprila.

Iz MUP-a su kazali da se uprkos tome, od trenutka kad su objavili javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za radnu grupu koja će raditi na izradi tog predloga zakona, svjedoči zlonamjernim i paušalnim navodima u javnosti.

Oni su rekli da izvod iz programa rada Vlade, koji su dostavili medijima, potpuno obesmišljava te navode.

„Izmjene ovog zakona uvrštene su u Plan rada Vlade za ovu godinu zbog neophodnosti usaglašavanja odredbi ovog zakona sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, kao i zbog usklađivanja terminologije iz važećeg teksta zakona sa EU direktivama“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su naveli da će u rad radnog tijela koje će raditi na tekstu zakona biti, osim predstavnika nevladinih organizacija, uključeni i predstavnici Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR).

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije