fbpx
Naslovnica MINA Business Još 500 hiljada EUR za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Još 500 hiljada EUR za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

90
foto: ZZZ

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) odobrio je grant šemu, vrijednu 500 hiljada EUR za finansiranje projekata zapošljavanja osoba sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih.

“Zavod će sjutra objaviti javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema. Bespovratna sredstva će biti namijenjena preduzećima i pojedincima koji doprinose unapređenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju osoba sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 80 osoba sa invaliditetom”, navodi se u saopštenju.

Javni poziv trajaće mjesec, do 4. novembra do 15 sati, saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavao Aleksandar Šipčić.

Ta odluka je, kako je saopšteno, rezultat kontinuiranih napora Zavoda da unaprijedi mogućnosti zapošljavanja i podrži osobe sa invaliditetom.

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom – grant šema biće objavljen u dnevnom listu Pobjeda, na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada.

Takođe, Upravni odbor je donio odluku da korisnicima sredstava za realizaciju programa javnih radova započetih u ovoj godini odobri dodatna sredstva u iznosu od gotovo 90 hiljada EUR, čime se povećava mjesečna finansijska podrška Zavoda po učesniku programa.

“Ova sredstva će omogućiti dodatnu podršku za 474 osobe kod 158 korisnika, što uključuje različite programe socijalnih, humanitarnih i edukativnih sadržaja”, saopšteno je nakon sjednice.

Očekivanja su da će te odluke imati pozitivan uticaj na tržište rada i doprinijeti održivosti započetih programa i većem uključivanju osoba sa evidencije u radne procese.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS