fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokrate: Očekujemo da Vlada uvede prinudnu upravu u Beranama

Demokrate: Očekujemo da Vlada uvede prinudnu upravu u Beranama

Podgorica, (MINA) – Beranski odbor Demokrata očekuje da Vlada uvede prinudnu upravu u Beranama i izabere odbor povjerenika, koji će mijenjati lokalni parlament i usvojiti rebalans budžeta, saopšteno je iz te partije.

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na saopštenje beranskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u kojem su naveli da su predsjednik Skupštine opštine (SO) Berane Milun Rmuš i odbornici Demokrata odgovorni za institucionalni haos u tom gradu.

„Otkad smo prevareni u dogovoru, veću glupost nijesmo pročitali do saopštenja i izjava nekih kolega u lokalnoj politici, u čemu je, ipak, prvo mjesto zauzeo DPS konstatacijom da “predsjednik Skupštine i Demokrate su odgovorni za institucionalni haos u Beranama”“, kaže se u reagovanju.

Iz beranskog odbora Demokrata rekli su da je logika DPS-a da su krivi oni koji su prevareni, a da su ispravni prevaranti.

“Da li nas iznenađuje logika beranskog DPS-a i ponekog od njihovih koalicionih partnera iz manjinske vlade? Ne”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Oni su kazali da je, prema logici DPS-a, kriv predsjednik Skupštine opštine zato što je nekoliko puta zakazivao sjednicu, postupajući po nalozima Vlade, sa jednom tačkom dnevnog reda, da se skrati mandat aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta.

Po logici DPS-a, kako su rekli iz Demokratske Crne Gore, ispravni su “prevaranti kojima nema ni glasa ni java mjesecima”.

“Njih dvojica nemaše ni “dva prsta obraza” da posao rušenja lokalne vlasti, koji su započeli, dovrše do kraja”, kaže se u reagovanju.

Navodi se da su “krive” Demokrate Berana, jer su na očigled cijele beranske i crnogorske javnosti prevareni.

“I zato što dogovor, koji je postignut i koji su u svemu poštovali, kao i svugdje, nijesu ispoštovali Đukić i Rmuš, dva odbornika čuvena, već sada, po svojoj prevari i nečasnosti”, kaže se u reagovanju Demokrata.

Iz te partije su rekli da im je, “otkad su prevareni, jasno da je nemoguće vršiti uspješno vlast sa prevarantima”.

Iz Demokratske Crne Gore su naveli da se sve na šta su upozoravali obistinilo, da nema Međuopštinskih omladinskih sportskih igara za 70 sportista, urednih stipendija studentima, Beranskog kulturnog ljeta, velikih koncerata i sadržaja za turiste i dijasporu, kao ni redovnih plata ni sigurnosti.

“Malo je što se naš kandidat za predsjednika opštine javno odrekao funkcije. Malo je što je ponudio bilo kome oko koga se većina dogovori da preuzme kormilo grada. Ni to prevarantima nije bilo dovoljno. A ni vama”, navodi se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore su rekli da njihov predsjednik Skupštine zakazuje već mjesecima sjednicu lokalnog parlamenta da se skrati mandat, a da “prevaranti ne dolaze”.

“I još mnogo toga. I ko je po vašoj logici kriv? Demokrate? Ako je i od vas i vaših koalicionih drugara – previše je”, navodi se u reagovanju.

Iz beranskog odbora Demokrata poručili su da se nadaju i očekuju da Vlada uvede prinudnu upravu, izabere odbor povjerenika koji će mijenjati Skupštinu opštine, koji će usvojiti rebalans budžeta i na zakonit način budžet izvršavati do izbora novih organa, poslije izbora, u skladu sa Zakonom.

“Na taj način svima zaposlenima se omogućava redovna zarada, preduzećima redovan transfer, studentima redovna stipendija, gradu redovan život”, rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su kazali da se nadaju se da će Vlada njihpvu inicijativu usvojiti i da će konačno razum pobijediti, a ne “lažljivi populizam i neznanje”.

“Svima koji su u ovu hajku kukavički i lešinarski, poluzakulisno, uključeni, poručujemo – vidimo se na izborima, ali i poslije izbora, na razgovorima. Ne opterećujte ih već sad vašim podvalama, spletkama i podmetanjima, mali je grad, sve se čuje i sazna, pa i razlozi i motivi odbornika za rušenje jedne uspješne i složne vlasti”, kaže se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana Evropskog...